מאת עינת מזור

אני מקבלת בקשות רבות למתכון להכנת בלינצ'ס נטול גלוטן, שיהיה טעים וקל ויכיל בתוכו מלית מתוקה קלאסית. ניסיתי לשחק עם קמחים שונים, ובמתכון שלפניכם התוצאה הטובה מכולם.

חשוב להשתמש במחבת המיועדת לבלינצ'סים או לקרפים, אין מדובר במוצר יקר, מחיריהן נעים בין 50 שקל ל-150 שקל. המפתח לכל התחלת בלינצ'ס או קרפ טוב הוא מחבת משומנת היטב וחמה. יש הטוענים, כי סופו של הבלינצ'ס הראשון במחבת הוא לפח (כי הוא לא מדוייק ומקומט קמעה), אך אני חייבת לציין, כי לא נתקלתי בכך עם המתכון הזה.
 
במקום סוכר לבן השתמשתי בסירופ מייפל אמיתי, כיוון שאני מעדיפה ממתיקים טבעיים, אך כמובן שאפשר להשתמש בסוכר לבן או דמררה. את המלית ניתן להכין יום לפני כן ולשמור במקרר.  
 

החומרים (ל-15 יחידות)

 
  • 1 כוס קמח תפוח אדמה, מנופה
  • ½ כוס קמח שקדים
  • קורט מלח
  • 2 כפות סירופ מייפל אמיתי או סוכר
  • 2 ביצים
  • ¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב
  • 2 כפות שמן קוקוס, לטיגון
  • אבקת סוכר או סירופ מייפל לפיזור מעל

 

החומרים למלית

  • 225 גרם גבינת טופוטי על בסיס סויה או גבינת שמנת 5%
  • 4-3 כפות סירופ מייפל אמיתי
  • ½ כוס צימוקים
 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הקמחים, מלח, מייפל, ביצים וחלב עד לקבלת בלילה דלילה, אחידה וללא גושים. מחממים את המחבת היטב ומשמנים בשמן קוקוס.
2. בעזרת מצקת קטנה מוזגים את הבלילה למחבת ובעדינות (אך במהירות) משטחים  את הבלילה לחביתית עגולה ודקה. מטגנים כשתי דקות לכל צד, לקבלת צבע חיוור וצהבהב. מניחים על גבי צלחת גדולה. כך ממשיכים עם שאר הבלילה, ושומרים במקום חמים.
3. לפני ההגשה, מערבבים את חומרי המלית יחד. מורחים כף מלית ומגלגלים לבלינצ'ס. אני אוהבת לקפל את שני הקצוות, כדי שהמלית לא "תברח" החוצה, ואז לגלגל לצורת בלינצ'ס מסורתי.
4. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר או סירופ מייפל, ומגישים חם.
 
המפתח לכל התחלת בלינצ'ס או קרפ טוב הוא מחבת משומנת היטב וחמה (צילום עינת מזור)
 
  • עינת מזור היא שפית, מחברת ספרי בישול ויועצת לתזונה בריאה, בעלת סטודיו לבישול ואפייה ללא אלרגנים