כבושים מהירים שמוכנים תוך יום. טעמם חמצמץ, חריף וגם מעט מתוק, כשאת התיבול משלימים אניס וג'ינג'ר.
ההשראה למתכון הגיעה מהספר How to Eat Weekends של לין רוסטו קספר וסאלי סוויפט.
>> עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
2 צנצנות בנפח של חצי ליטר כל אחת
- 3 גזרים (400-300 גרם)
- כ-12 צנוניות קטנות
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) חומץ בן יין לבן או חומץ רגיל או שילוב של שניהם
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כפית פלפל שאטה טחון או פפריקה חריפה
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי או 1/2 כפית נוספת של פלפל שאטה או פפריקה חריפה
- 1/2 כפית זרעי אניס או כוכב אניס אחד שבור לחתיכות
- חתיכת ג'ינג'ר טרי באורך של 4-3 ס"מ, קצוצה גס
- אפשרות: מקל קינמון שבור לחתיכות
אופן ההכנה
- מקלפים את הגזרים וחותכים אותם לפרוסות אלכסוניות בעובי של 1 ס"מ. קוטמים את קצוות הצנוניות ופורסים אותן דק.
- מערבבים בסיר קטן את החומץ, המלח, הסוכר, הפלפל הטחון ואבקת הצ'ילי. מביאים לרתיחה, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
- שמים בשתי הצנצנות את זרעי האניס, הג'ינג'ר ומקל הקינמון (אם משתמשים בו). מסדרים בצנצנת אחת את פרוסות הגזר ובשנייה את פרוסות הצנוניות.
- יוצקים מחצית מהתחמיץ לכל צנצנת, מכסים ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר. הכבושים יהיו מוכנים לאכילה לאחר 24 שעות.