חג השבועות מתקרב ובא, ועמו שולחנות עמוסים בכל טוב: מאפים מלוחים ומתוקים, פשטידות וכמובן - עוגות גבינה נהדרות. גם הפעם מדובר בחג שהוא מוקש עבור השומרים על משקלם אך לשמחתנו, יש אלטרנטיבות נהדרות דלי קלוריות.

 

במקום גבינות עתירות שומן, מתכון זה משתמש בגבינות דלות יחסית בקלוריות. גבינת הריקוטה נהדרת לאפייה עקב טעמה הניטרלי, הסופג את טעמי המאפה בו היא משתלבת. על מנת לקבל רמיזה של גבינת שמנת כדאי להשתמש בגבינות שמנת 5% שטעמן מוצלח. הוספתי למתכון גבינת "טוב טעם" ודובדבנים, ועטפתי את כל האושר הזה בבצק פילו, העדיף על פני בצקים עתירי שומן.

 

המרכיבים (30 מאפים, 130 קלוריות ליחידה)

 

  • 1 חבילת בצק פילו מופשר (מופשר לילה במקרר)
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 200 גרם גבינת שמנת 5% בטעם טבעי
  • 200 גרם גבינת " טוב טעם" 3%
  • 5 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • 200 גרם דובדבנים משומרים בסירופ דל קלוריות
  • קערית עם שמן קנולה לשימון העלים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2.שמים בקערה את הגבינות, הסוכר והביצה ומערבבים עד ליצירת מלית אחידה.

3. פותחים את אריזת הפילו ופורשים את העלים המגולגלים עד שהם פתוחים לחלוטין אחד על גבי השני. חותכים עם סכין חדה את כל שכבות העלים (כאשר הן עודן אחת על השנייה) לריבועים בגודל 14*14 ס"מ. (שימו לב: בכל פעם שמשתמשים בחלק מהריבועים, יש לכסות את השאר עם מגבת לחה על מנת למנוע התייבשות הבצק).

4. פורשים ריבוע פילו אחד על משטח העבודה ומברישים אותו בשמן. מניחים מעליו דף פילו נוסף בצורה שאינה חופפת ומברישים בשמן. חוזרים על הפעולה עד שיש כחמישה-שישה ריבועי פילו משומנים אחד על-גבי השני בצורה א-סימטרית.

5. מניחים כף ממלית הגבינות במרכז ערימת הפילו. מניחים שניים-שלושה דובדבנים על המלית. אוספים בעדינות את כל קצוות הריבועים יחדיו כלפי מעלה ומהדקים. אם הריבועים שומנו כהלכה, הקצוות לא ייפרדו. המלית יכולה לבצבץ קצת מלמעלה, וממילא כל מאפה ייפתח בתנור.

6. חוזרים על הפעולה עם שאר ריבועי הפילו ומניחים את המאפים בתבנית. אופים עד להשחמה.

7. ההגשה: מגישים חמים, אך לא ישר מהתנור. מלית הגבינות רותחת בהתחלה ויש להיזהר מכוויה.

 

  • סיון ורקר-פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב