מרכיבים
תבנית אינגליש קייק או תבנית עם 12 שקעים
- 400 גרם עלי תרד טריים
- 2 כפות שמן זית או קנולה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- 2 ביצים
- 2 כפות גדושות קוטג' או גבינה לבנה
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- מלח (כ-1/2 כפית)
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- קוצצים גס את עלי התרד.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן כדקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים למחבת את התרד ומבשלים 5-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ואופים במרכז התנור במשך כ-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.