הילה אלפרט פותחת את המסע בתאילנד בביקור נדיר בשוק הדגים הסיטונאי בבנגקוק, שפועל בלילות על גדת הנהר. בבוקר היא ממשיכה לטיפרוס, המפעל הגדול ביותר לרוטב דגים בתאילנד, ועוקבת אחר תהליך התסיסה שעוברים הדגים במלח. עודד כליף, מנכ"ל מזרח ומערב - ייבוא ושיווק, מספר על תפקידו המרכזי של רוטב הדגים במטבח התאילנדי, ועל ההבדל בין רוטב דגים המופק מאנשובי לבין זה המופק מטונה. משם הם ממשיכים לבקר את שף אמפרון במסעדת Oa Bangpoo, שם היא מכינה את מרק הטום יאם המפורסם שלה.

 

נועם רון, מנהל השיווק של איסתא, מציע לאלפרט חוויה של שיט בתעלות בנגקוק, כולל ביקור במקדש השחר, "וואט ארון", מסמלי העיר. היא פוגשת בשף יריב מלילי ממסעדת בית תאילנדי, ויחד הם שטים על הנהר, מבקרים במקדש ובדוכני דגים מיובשים. בסופו חוזרת אלפרט להכין מנה מהחלומות במסעדת Bolan, תחת ניצוחו של השף דילן ג'ונס. בהמלצתו של נועם רון היא מסיימת את היום בחגיגות השנה החדשה בצ'יינה טאון, שהפכה למסעדה אחת גדולה.