טירמיסו פירות יער עם סבלה ברטון אדום

 

  • קינוח בכוס שקופה

 

מרכיבים

לסבלה ברטון אדום

  • 175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 80 גרם אבקת סוכר
  • 2 חלמונים
  • 80 גרם שקדים טחונים
  • 2 גרם אבקת אפייה
  • 125 גרם קמח
  • 1 טיפה צבע מאכל אדום

 

לטירמיסו פירות היער

  • 2 חלמונים
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2 חלבונים
  • 125 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות מיקס פירות יער טחון

 

לקישוט

  • פירות יער טריים

 

אופן ההכנה

1. הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, אבקת סוכר מנופה ושקדים טחונים עד לקבלת קרם חלק ואחיד.

2. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד כדקה במהירות בינונית.

3. מנפים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים למיקסר צבע מאכל אדום, קמח ואבקת אפייה, מערבלים כדקה על מהירות נמוכה, עד ליצירת בצק אחיד.

4. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעתיים לפחות.

5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ, מחוררים בעזרת מזלג ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12 דקות.

7. מקררים היטב את הביסקוויט ושוברים לחתיכות גסות. מניחים בצד.

8. הטירמיסו: במערבל עם וו בלון מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

9. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומחית פירות היער ומערבבים, בעזרת כף או מרית, לקרם חלק.

10. במערבל נקי ויבש לחלוטין מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

11. בעזרת מרית מקפלים בעדינות את קציפת החלבונים לתערובת הגבינה.

12. מקציפים את השמנת עד לקבלת מרקם יוגורט ומקפלים פנימה.

13. מעבירים את הקרם לשק זילוף.

14. מזליפים את קרם המסקרפונה-פירות יער לתוך כוס ההגשה וזורים מעל מהסבלה ברטון האפוי (ממלאים בסך הכול 3/4 כוס).

15. מייצבים את הקרם כשעתיים במקרר עד להגשה.

16. מקשטים עם פירות יער טריים וחתיכות של סבלה ברטון.

 

מיני בריוש במלית גבינת ריקוטה

 

  • 10 בריושים אישיים: קוטר 6.5 ס"מ, גובה 2 ס"מ

 

מרכיבים

לבצק הבריוש

  • 1/3 קוביית שמרים טריים (16 גרם)
  • 1/4 כוס חלב (50 מ"ל)
  • 1/3 כוס + כף סוכר (75 גרם)
  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 3 ביצים L
  • כפית תמצית וניל
  • כפית גרידת לימון
  • 200 גרם חמאה קרה

 

מלית גבינת הריקוטה

  • 250 גרם גבינת שמנת או ריקוטה
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • כפית שטוחה גרידת לימון
  • 1 חלמון
  • 1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
  • כפית תמצית וניל

 

לציפוי ("ווש")

  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • גבישי סוכר

 

אופן ההכנה

1. בצק הבריוש: במערבל עם וו לישה מערבבים שמרים טריים, חלב וסוכר עד שהשמרים נמסים ומתקבלת בלילה חלקה.

2. מנפים קמח ומוסיפים למערבל יחד עם המלח.

3. מוסיפים ביצים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים עד שמתגבש בצק אחיד.

4. מוסיפים את חתיכות החמאה תוך לישה איטית וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ומבריק.

5. מעבירים את הבצק למנוחה בקערה מכוסה בניילון מחורר כשעתיים לפחות.

6. המלית: בעזרת מטרפה מערבבים בקערה נקייה את הגבינה והסוכר.

7. מוסיפים גרידת לימון, חלמון, וניל ואינסטנט פודינג וניל, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

8. שומרים בקירור עד לשימוש.

9. הרכבת המנה: מחלקים את הבצק ל-22 יחידות שוות בנות 50 גרם כל אחת. מרדדים כל יחידה לריבוע.

10. מניחים במרכז ממלית הגבינה, ומגלגלים לכדור כאשר המלית חבויה בפנים.

11. מניחים כל יחידה ברינג משונן אישי ומתפיחים בסביבה חמימה בערך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

12. מורחים על גבי המאפים "ווש" ומעל מפזרים גבישי סוכר.

13. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב ויפה.

14. לאחר האפייה ניתן למרוח מעט סירופ סוכר להברקה ועסיסיות.

 

עוגת גבינה אפויה עם לוטוס

 

  • תבנית קוטר 24

 

מרכיבים

לבסיס

  • 130 גרם ביסקווטים (לוטוס או פתי בר) בטעם שוקולד
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • ½1 כפות שטוחות אבקת סוכר
  • ½ כפית גרידת לימון
  • 1 כף ממרח לוטוס

 

למלית הגבינה לוטוס

  • ¾2 כוסות גבינה לבנה 9% (670 גרם)
  • 4 ביצים
  • ¾2 כוסות שמנת חמוצה 15% (535 גרם)
  • 240 גרם סוכר
  • 80 גרם קמח/ קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות ממרח לוטוס

 

לציפוי

  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כף ממרח לוטוס

 

הערה כללית: את ממרח הלוטוס מומלץ לחמם קלות מעל בן-מארי.

 

אופן ההכנה

1. הבסיס: במעבד מזון טוחנים ביסקווטים לפירורים דקים מוסיפים חמאה מומסת, אבקת סוכר, קליפת לימון וממרח לוטוס, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את תערובת הביסקוויטים בצורה אחידה.

3. אופים במשך 10 דקות ב-170 מעלות. מצננים.

4. למלית גבינה: בעזרת מטרפה ידנית מערבבים גבינה, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, קמח או קורנפלור, וניל, קליפת לימון וממרח לוטוס, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5. יוצקים את תערובת הגבינה על גבי הבסיס ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 50 דקות בערך, עד שהקרום העליון של העוגה מזהיב קלות ויציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

6. הציפוי: מערבבים שמנת חמוצה, אבקת סוכר ולוטוס (מומס מעט) ויוצקים מעל העוגה.

7. מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.

 

מתכון שנטי – בלינצ'ס גבינה זריזים

 

מרכיבים

לעלי הבלינצ'ס

  • 250 מ"ל חלב
  • 250 מ"ל מים
  • 280 גרם קמח
  • 4 ביצים
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • מעט וניל

 

למלית הגבינה

  • 400 גרם גבינת שמנת
  • ¼ כוס שמנת חמוצה
  • ½ כוס קורנפלור או אינסטנט פודינג
  • 1/3 כוס סוכר
  • 125 גרם גבינה 9%
  • 2 כפות צימוקים מושרים ברום בהיר
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 1 כפית גרידת לימון

 

אופן ההכנה

1. עלי הבלינצ'ס: מערבבים היטב במעבד מזון או בקערה עם מטרפה ידנית את כל חומרי הגלם.

2. מסננים היטב את המסה.

3. מטגנים את העלים במחבת חמה עם מעט שמן.

4. המלית: מערבבים את כל חומרי הגלם בקערה, עד לקבלת מרקם אחיד של מלית.

5. פורסים את עלי הבלינצ'ס על שולחן העבודה, ממלאים במרכז כל עלה כף מן המלית ומגלגלים לגליל (מהצדדים כלפי פנים). מגישים חם או קר.