לא רק סינטה ואנטרקוט, הכירו את הנתחים המומלצים לצלייה על הגריל, וקחו כמה טיפים נהדרים שיעזרו לכם להכין אותם בדיוק כמו שצריך. מחמאות גורפות מובטחות.

 

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

 

פריים ריב (Prime-rib) 

 

קצת על הנתח: נתח הפריים הוא נתח מהצלע של הפרה שמגיע בחיתוך עם העצם. הנתח הזה צריך להיות מיושן כהלכה ביישון יבש, שאם נעשה בצורה טובה, נותן לו טעמים נפלאים.

והטעם? טעם חזק שנובע מיישון הבשר על העצם, ריח ייחודי ואף חריף מעט.

 

מה לבקש מהקצב: אני ממליץ לקנות את הפריים כאשר הוא מפורק עם העצם בשלמותה, כשהיא לא חצויה או מנוסרת ואז טעמו אנין ויותר עדין (מח העצם עלול לתת טעם חריף מידי ולא נעים). כמובן שבמקרה כזה הפריים מגיע למשקל של 1 ק''ג ומעלה, מה שמייקר את הנתח, אבל אם תשאלו אותי - זה שווה כל שקל.

 

מחיר: 140 ש''ח לקילו

 

הוראות צלייה: יש לצלות אותו על הגריל כאשר הוא מכוסה, או להתחיל בגריל ולהמשיך בתנור על חום גבוה.

 

מידת העשייה הרצויה: מאחר ומדובר בנתח עתיר שומן ובטעמים של שומן, מומלץ לצלותו במידה של M (מדיום) ומעלה.

 

קוט דה בף (Cote de beef)

 

קצת על הנתח: בחלקה האחורי של הפרה בקצה האנטריקוט - בואך הסינטה, נמצא נתח לא מוכר וידוע אך עשיר בטעמים. הקוט-דה-בף הוא נתח שכולל את 2 הצלעות שבין הסינטה לאנטריקוט, העטוף בשכבת שומן חיצוני. והטעם? מדובר בנתח השמור לאוהבי הבשר בלבד שכן הוא על קו התפר שבין הסינטה לאנטרקוט: את המרקם קיבל מנתח הסינטה (לא נימוח ורך) ויש לו טעמים בשריים במיוחד אותם הוא מקבל מהחלק של האנטרקוט.

 

מה לבקש מהקצב: גם הנתח הזה מגיע על העצם. חשוב לוודא עם הקצב שהבשר יושן היטב לא פחות מ-14 יום, כמובן שעדיף יותר. מומלץ להזמין מראש מהקצב כיוון שזה לא נתח פופולרי.

 

מחיר: 135 ש''ח לקילו

 

הוראות צלייה: מתאים לצלייה על הגריל על אש נמוכה בדרך כלל הוא עבה, ובמקרה שכזה ניתן גם להשלים את הצלייה שלו בתנור.

 

מידת העשייה הרצויה: מדיום ומעלה

 

פלאנק סטייק

 

קצת על הנתח: הפלאנק הוא נתח איכותי מאוד שאיננו מוכר, ולכן מחירו אטרקטיבי במיוחד. מדובר בנתח שנחתך מהחלק האחורי של בטן הפרה. צולים אותו על הגריל, ולפני ההגשה פורסים אותו לרוחב הסיבים (אחרת הוא לא לעיס). והטעם? מאחר ומדובר בנתח משריר שעובד, טעמו ייחודי ומזכיר חלקי פנים, בדומה לנתח הקצבים (אחיו המוכר והמוערך).

 

מה לבקש מהקצב: פלאנק. עצם העובדה שתבקשי מהקצב את הנתח הזה תעלה את קרנך - הוא ידע שאת לא אחת שאפשר לסובב אותה.

 

מחיר: עד 85 ש''ח

 

הוראות צלייה: כדאי לצלות אותו מעט על הגריל, ולהשאיר אותו אדום מבפנים. לפני ההגשה לפרוס לרצועות דקות ולהגיש עם פלפל שחור גרוס ומלח גס . אם רוצים בכל זאת לתת לו קצת טעמים שידגישו את איכותו, ניתן להשרות אותו במרינדת הסויה שכובשת אותו במשך לילה שלם. אם בחרנו בשרייה, אז נצרוב את הנתח פחות זמן על הגריל.

 

מידת העשייה הרצויה: רצוי במידה של MR (מדיום רייר) עד M (מדיום).

 

סרנדה למרינדה

 

אין כמו תיבול מתקתק/חמצמץ/חרפרף על מנת להפוך כל נתח לעסיסי ומפתה. הנה כמה מרינדות שישדרגו לכן את הברביקיו, בכולן יש "להטביע" את הבשר למשך הלילה שלפני המנגל.

 

מרינדה מתקתקה לפרגיות

½ כוס חומץ בלסמי

2 כפות דבש

צרור רוזמרין קצוץ

4 שיני שום כתושות

מלח

פלפל 

 

מרינדה מרעננת לבשר טלה

1 כוס יוגורט

צרור עלי טימין

1 כפית כמון

מלח

פלפל

4 שיני שום קצוצות

 

מרינדה אסיאתית לתיבול של עוף, חזיר או נתח פלאנק

כוס רוטב סויה

2 כפות דבש

פלפל אדום חריף פרוס

ג'ינג'ר

קליפת תפוז

 

 

מרינדה רצינית לבשר שמן כמו ברווז או עוף

כוס מיץ תפוזים

שוט וויסקי

2 כפות סוכר

צרור בזיליקום

2 שיני שום פרוסות

 

  • הטיפים והמתכונים באדיבות שף אריאל כהן, מסעדת NG תל אביב.