המבורגר לצד פטריות יער מוקפצות

המרכיבים:

2 כפות שמן זית

1 בצל, קלוף וקצוץ

1 סלסלת פטריות

1 שן שום, קלופה וקצוצה

1 כפית חומץ בלסמי

1 כף רוטב טריאקי או רוטב סויה

 

ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

2. מוספים את הפטריות והשום ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הרטבים מחממים כדקה, יוצקים על ההמבורגר סוגרים את הלחמניה ומגישים מיד.

 

קבב וחמוצים ים תיכוניים

המרכיבים:

1 פלפל צהוב, נקי מגרעינים וחתוך לקוביות

1 פלפל אדום, נקי מגרעינים וחתוך לקוביות

1 פלפל ירוק, נקי מגרעינים וחתוך לקוביות

1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות

1 קולורבי, קלוף וחתוך לקוביות

1/2 כרובית, מופרדת לפרחים

5 מקלות סלרי

100 גרם מלח

3/4 כוס מיץ לימון טרי

6 כפות מים

 

ההכנה:

1. מניחים את כל הירקות בקערה גדולה.

2. מערבבים את המלח, מיץ הלימון והמים ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב ומאחסנים במקרר ללילה. מגישים למחרת.

 

  • טיפ להגשת הקבב: חוצים את הפיתות לרוחבן ומשמנים במעט שמן זית. מפזרים מעט מלח גס וצולים על הגריל, עד הזהבה. מניחים את הקבב על הפיתות יחד עם פרוסות בצל סגול טרי ופלפלים חריפים. 
  • טיפ לנישנוש: משולשי פיתה על הגריל. מפרידים את שולי הפיתה לשני חצאים, חותכים כל צד ל-4-8 משולשים. מערבבים בקערה עם שמן זית, שום כתוש וזעתר וצולים את המשולשים על גבי גריל משני הצדדים. ניתן להגיש עם מתבלים שונים. 

 

נקניקיות צ'וריסוס לצד סלסה מקסיקנית

המרכיבים:

3 עגבניות בשלות, קלופות

1 בצל סגול, קלוף

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית סחוג אדום

3 שיני שום, קלופות וכתושות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמן זית

ההכנה:

1. חותכים את העגבניות והבצל לקוביות קטנטנות.

2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.

3. מגישים יחד עם נקניקיות, חרדל ולחמניות רכות של מאפיית אנג'ל. 

 

עצות הזהב של אל גאוצ'ו לצליית בשר:

  • יש לחמם היטב את רשת הגריל לפני הנחת הבשר.
  • בגריל עם מדחום - טמפרטורה מומלצת לצלייה הינה C°180-200.
  • מומלץ לצלות קבב והמבורגר על להבה בינונית שאינה מגיעה לבשר ולהיזהר מעשיית יתר.
  • אם הגחלים נדלקו, מומלץ לכסות לזמן קצר במכסה ולא לכבות באמצעות מים
  • מומלץ להמעיט בהפיכת הקבב וההמבורגר בזמן הצלייה, כדי שלא יתפרקו.
  • אם משתמשים בשיפודי עץ, מומלץ להשרות אותם במים למשך כשעה לפני השיפוד, כדי להגן עליהם מחריכה.
  • מומלץ להתחיל את הצלייה בבשרים השמנים פחות, כדי להמנע מעשן הנגרם מטפטוף השומן על הלהבה.
  • חשוב: הבשר צריך להיות בטמפרטורת החדר כשמניחים אותו על הגריל. לכן,מומלץ להוציא את הבשר מהמקרר כשעה לפני הצלייה.
  • מומלץ לצרוב את הבשר רק פעם אחת מכל צד, כדי לשמור על העסיסיות.
  • מומלץ לפזר על הגחלים עלי תימין או רוזמרין טריים, כך הבשר יספוג את ניחוחות עשבי התיבול.
  • ממש לפני ההגשה, מומלץ להניח על הגריל החם את הלחמניות או הפיתות לכמה שניות, כך שיהיו חמות ופריכות בזמן האכילה.

 

 

הלחמנייה להמבורגר

מאפיית אנג'ל השיקה את הלחמניה להמבורגר הכי שווה בארוחה. גודל אידיאלי להמבורגר, שילוב מושלם של רכות ואווריריות. ניתן להקפיא ולהפשיר מתי שמתחשק.

 

פיתה מרובעת

מי אמר שפיתה חייבת להיות עגולה? הפתיעו את האורחים בפיתה מרובעת של מאפיית אנג'ל או במשולשי פיתה רכה ואוורירית המתאימה במיוחד להקפאה.