כל המתכונים מיועדים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ. את כל העוגות אפשר לשמור עד 4 ימים בטמפרטורת החדר (בחורף) או במקרר (בקיץ), או להקפיא במשך חודש.

 

עוגת ריקוטה מנוקדת

המרכיבים

50 גרם חמאה, רכה

1/4 כוס שמן (קנולה, או שמן נייטרלי אחר)

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

2 ביצים

125 גרם ריקוטה

1 כוס (140 גרם) קמח תופח

2 כפות קליפות תפוז מיובשות קצוצות

2 כפות חמוציות קצוצות

1/8 כפית מלח

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. טורפים בקערה את החמאה, השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את הריקוטה וטורפים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטורפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

3. יוצקים לתבנית ואופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

  • הצעת הגשה: פסיפלורה

מרוקנים את תוכן הפרי על העוגה ומגישים.

 

עוגת פיסטוק-לימון ופירות יער

המרכיבים

2 ביצים קטנות

1/2 כוס שמן (קנולה, או שמן נייטרלי אחר)

2 כפות מיץ לימון

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/3 כוס חלב קוקוס, או מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מ־1 לימון

1/2 כוס + 2 כפות (90 גרם) קמח תופח

1 כוס (120 גרם) פיסטוק טחון

1/8 כפית מלח

125 גרם (1/2 חבילה) פירות יער מוקפאים, מופשרים ומסוננים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. טורפים היטב בקערה את הביצים, השמן, מיץ הלימון, הסוכר, חלב הקוקוס (או המיץ) וקליפת הלימון.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הפיסטוק והמלח. מעבירים לבלילת הביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. מוסיפים את פירות היער ומערבבים בעדינות.

4. יוצקים לתבנית ואופים כ־45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

  • הצעת הגשה: פירות יער בסירופ

מבשלים 1/3 כוס מים ו־1/4 כוס סוכר עד שהסוכר נמס והנוזל מצטמצם. מוסיפים 250 גרם פירות יער טריים (או מופשרים) ומכבים את האש. מכסים ומניחים לפירות להתבשל בחום. מגישים קר או חם, אפשר בתוספת קליפת לימון

 

עוגת שוקולד חלב ובננות (ללא גלוטן)

המרכיבים

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות

50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

1 כף אבקת קקאו

1/2 כוס (60 גרם) אגוזי לוז טחונים

2 כפות קורנפלור

1 כפית אבקת אפיה

1/8 כפית מלח

2 בננות, קלופות ופרוסות לטבעות

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. ממיסים בזהירות – במיקרוגל או בסיר אדים כפול – את החמאה ושני סוגי השוקולד. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים וטורפים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את כל שאר המרכיבים, למעט הבננות. מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים.

4. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית ומפזרים מחצית מפרוסות הבננה. יוצקים את יתרת העיסה ומפזרים את יתרת הבננות. אופים כ־40 דקות, עד שקיסם יוצא כשעליו פירורים לחים. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

  • הצעת הגשה: בננות, גלידה וגנאש שוקולד

להכנת הגנאש, שמים בכלי מתאים 1/3 כוס שמנת, 50 גרם שוקולד חלב ו־50 גרם שוקולד מריר וממיסים בזהירות – במיקרוגל או בסיר אדים כפול – לקרם חלק

 

עוגת אגסים מנומשת עם קראמבל

המרכיבים

2 אגסים טריים, או 4 חצאי אגסים משומרים

40 גרם חמאה, רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה קטנה

1/4 כוס שמנת מתוקה או חלב

1 כפית תמצית או מחית וניל

3/4 כוס קמח תופח

1/8 כפית מלח

1/2 כפית קינמון טחון

1 כף פרג שלם (לא טחון)

 

לקראמבל

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס (70 גרם) קמח

50 גרם חמאה, רכה

 

ההכנה

1. אם משתמשים באגסים טריים, מבשלים אותם: קולפים, חוצים ומנקים מליבה. מעבירים לסיר עם מים וכפית תמצית וניל. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־10 דקות, לריכוך. מסננים ומניחים לצינון.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

3. הקראמבל: מערבבים את כל מרכיביו בקצות האצבעות או במעבד מזון (בהפסקות) עד שמתקבלים פירורי בצק. מאחסנים במקפיא עד לשימוש.

4. העוגה: טורפים בקערה את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצה וטורפים. מוסיפים את השמנת (או החלב) והווניל וטורפים. מוסיפים את הקמח, המלח, הקינמון והפרג וטורפים. יוצקים לתבנית.

5. חותכים את האגסים לקוביות. מחצית מהן משקעים בתוך העיסה, ואת היתרה מפזרים עליה. מפזרים גם את פירורי הקראמבל.

6. אופים כ־45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

  • הצעת הגשה: רוטב טופי

מבשלים 1/2 כוס שמנת מתוקה (או שמנת לבישול) עם 1/4 כוס סוכר חום עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט.

 

מערבולת קינמון-אגוזים-צימוקים

המרכיבים

1/2 כוס שמן (קנולה, או שמן נייטרלי אחר)

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/8 כפית מלח

2 ביצים

1/4 1 כוס (175 גרם) קמח תופח

1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה

 

למערבולת

1/2 1 כפיות קינמון טחון

1/3 כוס סוכר חום

4 כפות אגוזי פקאן קצוצים

4 כפות צימוקים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. המערבולת: מערבבים בקערה את כל מרכיביה.

3. טורפים בקערה נפרדת את השמן, הסוכר, הווניל, המלח והביצים. מוסיפים לסירוגין, חצי מהכמות בכל פעם, את הקמח והשמנת החמוצה. מערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

4. מעבירים 2/3 מהעיסה לתבנית. מפזרים את ה"מערבולת" ויוצקים עליה את יתרת העיסה. בוחשים קלות בסכין כך שתערובת הקינמון תשקע מעט. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

  • הצעת הגשה: שמנת חמוצה, מייפל וקוביות תפוח עץ מבושל

התפוח: קולפים תפוח וחותכים לקוביות קטנות. מחממים כ־30 שניות במיקרוגל, או מקפיצים עם חמאה במחבת במשך 3-2 דקות (אפשר גם להשתמש בתפוחים משומרים)