למדנו כבר שירקות טריים - ללא בישול, חליטה, הרתחה או וידוא הריגה - הם מהמשובחים ביותר. בחיפושינו באינטרנט למציאת סלט הברוקולי המושלם נתקלנו במתכון הזה בבלוג Smitten Kitchen, ומשם היתה קצרה הדרך לסלט יפהפה ופריך עם רוטב מיוחד.
- עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
- 2 חבילות ברוקולי במשקל 400-350 גרם כל אחת
- 1/2 כוס צנוברים או שקדים פרוסים, קלויים במחבת יבשה
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות חתוכות גס
לרוטב
- 1/2 כוס יוגורט (רצוי מחלב כבשים)
- 1/2 כוס מיונז
- 2 כפות חומץ לבן (אני משתמשת בחומץ אורז)
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 בצל סגול קטן או 1 שאלוט, חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה
- שוטפים את הברוקולי וקוטמים קצת את הגבעולים. פורסים את הגבעולים שנשארו דק-דק, וכשמגיעים לתפרחת מפרקים לתפרחות קטנות. את התפרחות הגדולות יותר יש לפרוס לאורך, כך שבכל פרוסה יהיו גבעול קטן ותפרחת (כמו בתמונה).
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
- שמים בקערה גדולה את הברוקולי, הצנוברים והחמוציות ומערבבים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב. מגישים מיד או שומרים במקרר.