פילה פורל צרוב על מצע בטטות ופטריות שי מג’י, מוגש עם רוטב רטטוי

מרכיבים ל-4 מנות:

800 גרם פילה דג פורל דגי הדן

מלח ופלפל

 

לרוטב רטטוי:

1/4 כוס שמן זית כתית מעולה זיתא

4 שיני שום כתושות

1/2 בצל או 1 בצל שאלוט, חתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות

1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות ומעט מומלחות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

400 מ”ל עגבניות מרוסקות

 

למצע בטטות ופטריות:

3 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות

1 חבילה פטריות שי-מג’י חוות תקוע

4 כפות שמן זית כתית מעולה זיתא

2 כפות רוטב סויה

 

ההכנה:

1. רוטב רטטוי: בסיר בינוני מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את השום והבצל כדקה, עד להזהבה. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה ומוסיפים 2 כפות שמן זית, חצילים, קישואים ופלפלים ומטגנים כ-4 דקות, או עד שמתרככים מעט. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה חצי שעה, או עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח ובפלפל.

2. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מצע בטטות ופטריות: מפרידים את הפטריות ע”י חיתוך הבסיס ומסדרים עם הבטטות בתבנית. מברישים בשמן זית וברוטב סויה ומתבלים בפלפל. אופים כ-12-15 דקות, או עד שהבטטה מתרככת.

4. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית. מתבלים את הפילה פורל במלח ובפלפל ומניחים במחבת החמה כאשר העור פונה אל השמן החם. מטגנים

כ-2-3 דקות מכל צד, מעבירים לנייר סופג ומניחים בתנור החם עד להגשה.

5. ההגשה: מסדרים בצלחת מעט מהבטטות והפטריות, מניחים מעל את הפילה החם ויוצקים מעל מעט רוטב רטטוי חם. מגישים מיד.

 

  • לחימום נוסף: אפשר לחמם את הדגים בחום בינוני (160 מעלות) כ-4-5 דקות.

 

 

פילה פורל אפוי ומוגש עם אטריות אורז ופטריות מלך היער מוקפצות

מרכיבים ל-4 מנות:

800 גרם פילה דג פורל דגי הדן

 

למרינדה:

1 שורש ג’ינג’ר מגורר

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף כוסברה קצוצה (אם רוצים)

3 כפות שמן זית כתית מעולה זיתא

 

לרוטב:

2 כפיות ג’ינג’ר טרי מגורר

1 כף סוכר חום

2 כפות רוטב סויה

100 מ”ל חלב קוקוס

 

למוקפץ:

1 כף שמן זית כתית מעולה זיתא

2 מגשיות פטריות מלך היער חוות תקוע, חתוכות לפרוסות אורכיות

1/2 פלפל אדום חריף, חתוך לפרוסות דקות

2 בצלי שאלוט, חתוכים לפרוסות דקות

200 גרם אטריות אורז

100 גרם אפונת פיצוח מתוקה חוות תקוע או אפונה קפואה מופשרת

 

לקישוט:

2 כפות בצל ירוק, חתוך דק

  

ההכנה:

1. מערבבים בכלי רחב את מרכיבי המרינדה ומשרים את פילה הפורל במרינדה יחד עם פטריות מלך היער. מניחים את אטריות האורז בקערה גדולה, מכסים במים רותחים ל-2 דקות ומסננים.

2. בקערה קטנה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.

3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4. מניחים את פילה הפורל בתבנית ואופים כ-4-5 דקות, או עד להזהבת הדג.

5. בזמן האפייה של הדגים: מחממים בווק או במחבת רחבה שמן זית ומטגנים את הפטריות עם הפלפל החריף ובצלי השאלוט. מוסיפים את הרוטב ואטריות האורז וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות. מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל כדקה. מסירים מהלהבה.

6. ההגשה: מסדרים בצלחת מצע של ירקות ואטריות מוקפצים, מניחים מעל פילה הפורל ומקשטים בבצל ירוק. מגישים חם.

 

  • לחימום נוסף: אפשר לחמם את הדגים בחום בינוני (160 מעלות) כ-4-5 דקות.

 

 

פילה פורל קריספי, מוגש על סלט עולש (אנדיב) וקישואים בניחוח תפוזים

מרכיבים ל-4 מנות:

800 גרם פילה דג פורל דגי הדן

3 כפות שמן זית כתית מעולה זיתא

מלח ופלפל

 

לסלט:

1 תפוז

2 קישואים או זוקיני, חתוכים לפרוסות דקות וארוכות (אפשר לפרוס בעזרת קולפן)

2 מלפפונים חתוכים לפרוסות דקות (אפשר לפרוס בעזרת קולפן)

2-3 ראשי עולש (אנדיב) חוות תקוע, מפורק לעלים

 

לרוטב:

6 כפות שמן זית כתית מעולה זיתא

1 כף חומץ בלסמי

1 כף מיץ תפוזים

1 כפית חרדל

1 כפית דבש

 

ההכנה:

1. קילוף התפוז: בעזרת מגרדת גסה מגרדים מעט מהקליפה ושומרים בצד לקישוט. מסירים לתפוז את הבסיס בעזרת סכין חדה מקלפים את הקליפה העבה, כולל הקליפה הלבנה, מכל הצדדים, כך שהתפוז נשאר חשוף לגמרי מבחוץ. ממשיכים לחתוך בעזרת הסכין בין המחיצות להפרדת הפלחים. את מיץ התפוז שנשאר שומרים בצד לרוטב.

2. רוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.

3. סלט: שמים את הירקות בקערה גדולה ומערבבים היטב עם הרוטב.

4. במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן זית. מתבלים את הפורל במלח ובפלפל ומניחים במחבת החמה, כאשר העור פונה אל השמן החם. מטגנים כ-2-3 דקות, עד שהעור צרוב לגמרי, הופכים בעדינות ומטגנים כדקה נוספת. מעבירים לנייר סופג.

5. ההגשה: מסדרים בצלחת כף גדושה מהסלט ומניחים מעל פילה הפורל. מגישים חם.

 

  • לחימום נוסף: אפשר לחמם את הדגים בתנור בחום בינוני (160 מעלות) כ-4-5 דקות.

 

דג פורל אפוי, מוגש עם אנטי פסטי עולש (אנדיב) ועגבניות שרי

מרכיבים ל-4 מנות:

כ-1.2 ק”ג דג פורל דגי הדן (4 דגים שלמים קטנים)

1 לימון חתוך לשמיניות

1 שורש ג’ינג’ר מקולף וחתוך לפרוסות

4 ענפי רוזמרין

2 כפות שמן זית כתית מעולה זיתא

 

לאנטי פסטי:

4 ראשי עולש (אנדיב) חוות תקוע,

חתוכים לרבעים אורכיים

200 גרם עגבניות שרי

5 כפות שמן זית כתית מעולה זיתא

1 כף חומץ בלסמי

מלח ופלפל

 

ההכנה:

1. מנקים את הדגים. חותכים על בשר הדג מלמעלה שני חתכים לרוחב. ממלאים את פנים הדג בשתי שמיניות לימונים, כמה פרוסות ג’ינג’ר וענף רוזמרין. מברישים את הדגים בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל.

2. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מניחים את הדגים בתבנית צמודים האחד לשני.

4. בקערה גדולה מערבבים את ירקות האנטי פסטי עם שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומניחים בתבנית ליד הדגים. אופים כ-20 דקות, או עד שהדג יציב למגע. מגישים חם עם ירקות האנטי פסטי.

 

  • לחימום נוסף: אפשר לחמם את הדגים בחום בינוני (160 מעלות) כ-8 דקות.