שם הבלוג: Happy Yolks (חלמונים שמחים)

 

במשפט אחד: נסים ונפלאות עם ירקות.

 

מאחורי הקלעים: הכל התחיל לפני כמה שנים, כשקלסי בראון, אז סטודנטית ליחסים בינלאומיים, הכינה עוגה. היא שברה שלוש ביצים לתוך קערה, ואחד מהחלמונים נבקע וחבק סביבו את שני החלמונים שנותרו שלמים. קלסי הביטה ב"חיוך" החלמוני, וקראה מיד לבן זוגה שון לבוא ולראות את הפלא שבקערה: חלמונים שמחים (Happy Yolks).

 

האירוע גרם לקלסי להבין כי היא רוצה לשתף עוד אנשים בחוויות שלה במטבח, וכמה ימים לאחר מכן היא חנכה את הבלוג שלה, שנקרא על שמם של החלמונים החייכניים. מאז חלפו כארבע שנים, והיא ממשיכה לעדכן במרץ את הבלוג במתכונים המבוססים על מרכיבים עונתיים - בדרך כלל מרכיב אחד טרי ומיוחד הוא תחילת סיפורה של מנה חדשה וטעימה.

 

את המתכונים מלווים צילומים יפהפיים, שעליהם אחראי שון. מדי פעם כוללים הפוסטים שבבלוג גם סרטוני וידאו, המתעדים לא רק את הכנת המנה אלא גם את האירועים המיוחדים שעבורם או במסגרתם היא הוכנה, בין אם מדובר ביום הולדת או טיול לאלסקה.

 

מתכונים מומלצים נוספים: סלט קינואה עם ירקות אביב קלויים, סלט תלתלי כרובית, דמפלינגס במילוי פטריות שיטאקי ובוק צ'וי, ניוקי דלעת.

 

 

גזרים קלויים על מצע עדשים בליווי רוטב יוגורט וחזרת

 

מנה בריאה ורעננה עם המון טעם וצבע.

 

למתכון המקורי בבלוג של קלסי – לחצו כאן

 

מרכיבים

  • 1/2 1 כוסות עדשים שחורות
  • כ-20 גזרים קטנים וצעירים
  • כ-6 כפות שמן זית
  • חופן גדול של עלי תרד
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה (אם הצלחתם להשיג גזרים טריים עם גבעולים – השתמשו בגבעולי הגזר במקום 1/2 כוס של פטרוזיליה)
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 1 בצל שאלוט קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה לקישוט

 

לרוטב

  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) יוגורט, רצוי בעל אחוז שומן גבוה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות או יותר שורש חזרת מגורד
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר 3 כוסות מים. מוסיפים את העדשים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהם רכות אך עדיין נגיסות ("אל-דנטה"). מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל.
  3. שוטפים את הגזרים ומתבלים בשמן זית ובמלח. צולים תחת גריל התנור במשך 10-5 דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומתרככים. מניחים בצד.
  4. מכינים את הרוטב: שמים בקערה את היוגורט ומיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים שוב.
  5. שמים בקערה גדולה את העדשים, 3 כפות שמן זית, עלי התרד, הפטרוזיליה, העירית, בצל השאלוט ועלי הגזר (אם יש). מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  6. מסדרים את סלט העדשים בצלחת הגשה ומניחים עליו את הגזרים. יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בפטרוזיליה.

 

 

תפוחי אדמה עם ברוקולי

 

מנה נהדרת שיכולה לתפקד כתוספת או כמנה ראשונה. אפשר לגוון את המנה על ידי תיבול בטרגון, צלפים ופטרוזיליה.

 

למתכון המקורי בבלוג של קלסי – לחצו כאן

 

מרכיבים

  • כ-450 גרם תפוחי אדמה קטנים
  • כ-1/2 כוס (כ-120 מ"ל) שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • כ-450 גרם פרחי ברוקולי
  • 3 לימונים
  • 1 בצל לבן
  • 4 ביצים קשות
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 1 כפית חומץ בן יין אדום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. שוטפים את תפוחי האדמה ומייבשים אותם. שמים בקערה, מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת שיני השום הכתושות, ומערבבים עד שתפוחי האדמה מצופים היטב. מעבירים לתבנית תנור ואופים כ-30 דקות.
  3. בזמן שתפוחי האדמה נאפים שמים את פרחי הברוקולי בתבנית תנור נוספת ומזלפים עליהם כ-3 כפות שמן זית. חותכים שניים מהלימונים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ ומניחים על הברוקולי. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. 15 דקות לאחר תחילת האפייה של תפוחי האדמה מכניסים את התבנית עם הברוקולי למדף התחתון בתנור. אופים עוד כ-15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והברוקולי מתחיל להשחים. מוציאים את שתי התבניות מהתנור ומקררים כמה דקות.
  5. בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן זית עד שהוא מזהיב. מניחים גם לו להתקרר מעט.
  6. שמים בקערה גדולה את הביצים הקשות ומועכים אותן באופן גס יחד עם בצלי השאלוט, 3 כפות שמן זית והחומץ.
  7. מוסיפים את הברוקולי, תפוחי האדמה, פרוסות הלימון הצלויות והבצל המטוגן, ומערבבים.
  8. סוחטים מעל את הלימון השלישי ומתבלים במלח.

 

 

סמוסה בטטה עם צ'אטני יוגורט

 

מאפים הודיים ממולאים עם מלית עשירה, המוגשים לצד רוטב יוגורט (צא'טני) מתובל ורענן. מנה מושלמת לאביב ולקיץ.

 

למתכון המקורי בבלוג של קלסי – לחצו כאן

 

מרכיבים

20 מאפים

 

לבצק

  • 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח רגיל
  • 60 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 8 כפיות מים או רויון

 

למלית

  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 3-2 כוסות (720-480 מ"ל) ציר ירקות
  • מיץ מ-3 לימונים
  • 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל 2.5 ס"מ, קצוצה דק
  • 1 כפית גאראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית)
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כף זרעי כוסברה טחונים
  • 1/8 כפית פלפל אדום חריף טחון
  • מלח

 

לצ'אטני

  • 1/2 3 כוסות עלי כוסברה קצוצים דק
  • 1 כוס עלי נענע או מנטה קצוצים דק
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) יוגורט סמיך
  • מלח

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. שמים את הקמח בקערה גדולה. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים באמצעות קצות האצבעות עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הרויון או המים ומערבבים ביד עד שהפירורים מתאחדים לבצק.
  3. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק גמיש. מכסים במגבת ומניחים בצד.

 

המלית

  1. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים קלות.
  2. מוסיפים את קוביות הבטטה וכוס אחת מציר הירקות, ומבשלים 10 דקות תוך בחישה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון, הכוסברה, הג'ינג'ר, התבלינים וכוס נוספת מציר הירקות.
  4. מבשלים 10 דקות נוספות, עד שהבטטות רכות (אם הנוזלים התאדו, מוסיפים בזמן הבישול עוד ציר ירקות). מסירים מהכיריים.

 

העיצוב והאפייה

  1. מחממים תנור לחום של 230 מעלות.
  2. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים ומכסים במגבת.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים כדור בצק לעיגול בקוטר 15 ס"מ באמצעות מערוך.
  4. חותכים את העיגול לחצי. מרימים מחצית אחת ומגלגלים אותה בתוך כף היד לצורת קונוס, כשהצד החתוך (הישר) פונה כלפי מעלה (ראו תמונה). מרטיבים במעט מים את אחד מקצוות הבצק החופפים ומהדקים, כדי לסגור את צדו של הקונוס. ממלאים את הקונוס ב-2 כפות גדושות מהמילוי. מרטיבים במעט מים את שולי הקונוס העליונים, סוגרים אותם ומהדקים. מקפלים את השוליים העליונים ומהדקים שוב, כדי שיהיו סגורים היטב.
  5. יוצרים באותו אופן כיסנים ממחצית העיגול השנייה ומשאר כדורי הבצק (בסופו של דבר אמורים להתקבל 20 כיסנים).
  6. מניחים את הכיסנים בתבנית ואופים 5 דקות. הופכים ואופים 5 דקות נוספות, עד שהם מעט שחומים משני צדיהם.
  7. בזמן שהכיסנים בתנור טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הצ'אטני למרקם חלק.
  8. מגישים את הכיסנים בעודם חמים לצד הצ'אטני.

 

 

גאלט דלורית וגבינת ברי

 

מאפה בצק פתוח עם מלית מפתיעה וטעימה, שיכול לתפקד כתוספת או כארוחה קלה. להגיש חם מהתנור.

 

למתכון המקורי בבלוג של קלסי – לחצו כאן

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1 כפית סוכר
  • קורט מלח
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מי קרח

 

למלית

  • כ-1/2 1 ק"ג דלורית
  • 2 תפוחי עץ מתוקים, רצוי מזן פינק ליידי
  • 2 כוסות (כ-500 גרם) גבינת ברי ללא הקליפה
  • שמן זית
  • טימין טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים מחצית מכמות החמאה ומעבדים עם קצות האצבעות לתערובת פירורית גסה.
  2. מוסיפים את יתרת החמאה ואת המים הקרים. מערבבים ולשים ביד רק עד שנוצר בצק אחיד (חשוב ללוש כמה שפחות, כדי לשמור על פריכות הבצק).
  3. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים לדסקית. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות לפחות.

 

המלית

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות קטנות. שמים את הקוביות בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור. אופים 20-15 דקות, עד שהדלורית מתרככת מעט. מקררים לטמפרטורת החדר.
  3. חותכים את התפוחים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ (לא מקלפים אותם).
  4. חותכים את הברי לרצועות.

 

הרכבת הגאלט והאפייה

  1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח האפייה. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ ומעבירים לתבנית.
  3. מסדרים על הבצק שכבות של דלורית, תפוחי עץ וגבינה (משאירים שוליים של כ-3 ס"מ ללא מלית). מתבלים כל שכבה במעט מלח ובפלפל.
  4. מקפלים את שולי הבצק פנימה, מעל המלית. מברישים את בביצה הטרופה.
  5. אופים 40-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם.