קיש פלפלים

מתכון שמספיק לכולם, לא יקר, לא מסובך, ומתאים לכל אירוע.

 

חומרים

לבצק הפריך:

1.5 כוסות קמח

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

100 גר' חמאה רכה

100 גר' גבינה לבנה 9%

 

למלית:

150 גר' גבינה לבנה (רצוי גבינת שמנת)

2 ביצים גודל L

שמנת לאפייה

100 גר' גבינה צהובה מגוררת/מפוררת

 

1 פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות

1 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות

 

אופן ההכנה:

1. מנפים לקערה קמח, סוכר ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה והגבינה עד לכדי יצירת כדור בצק מעט דביק. מניחים במקרר.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות.

3. מערבבים את כל חומרי המלית מלבד הפלפלים עד לקבלתי מסה אחידה. את הבצק שהתקשה מעט במקרר, מרדדים ומשטחים בתבנית עגולה בקוטר של 25 ס"מ.

4. שופכים את המלית לתבנית, משטחים, ומסדרים את הפלפלים מעל.

5. מכניסים את התבנית לתנור לכ-40 דקות, ובודקים עם קיסם את מוכנות הקיש - אם הקיסם יוצא יבש - הקיש מוכן.

 

טפנד עגבניות מיובשות

עם שקדים, בזילקום ושמן זית - לכריך כזה אף אחד לא יכול לסרב, גם הילדים הכי שובבים יעצרו לרגע ויבואו לנגוס בו בחפץ לב.

 

חומרים:

½ ק"ג עגבניות מיובשות

20 עלי בזיליקום טרי שטופים ומיובשים

40 גר' שקדים מולבנים

½ כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. משרים את העגבניות המיובשות במים חמים כ-3 שעות. מסננים ומייבשים.

2. מעבירים את העגבניות למעבד מזון עם הבזיליקום והשקדים, מוסיפים את שמן הזית, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

3. מורחים את הטפנד על בגט ומוסיפים פרוסת גבינת גאודה עיזים או סלמי ברוקלין

 

  • המלצה לכריך: לבחור בגאודה עיזים מעט חריפה

 

 

מאפינס חלבת פיצוחים וטחינה גולמית עם סירופ סילאן

הקינוח המושלם לפיקניק רומנטי.

 

חומרים ל-10 מאפינס אישיים

2 ביצים

1/2 כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר לבן

1כפית תמצית וניל

3/4 מיכל (130 גרם) שמנת חמוצה

4 כפות (60 מ"ל) שמן צמחי

3/4 כוס (110 גרם) קמח לבן

חצי כפית אבקת אפייה

מעט מלח

200 גרם חלבה עם תוספת פיצוחים מפוררת גס

1/4 כוס (50 גרם) טחינה גולמית

חצי כוס סילאן

 

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור אפייה ל 170 מעלות.

2. בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את הביצים, סוכר, תמצית וניל, שמן ושמנת חמוצה.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה ומלח.

4. מנפים את החומרים היבשים אל הקערה הראשונה באיטיות ומערבבים.

5. משמנים תבניות מאפינס. מוזגים מהבלילה לתוך השקעים בתבנית המאפינס עד לגובה שליש, מפזרים שכבת פירורי חלבה ומכסים עד גובה שני שליש בתערובת.

6. על גבי כל מאפינס מוזגים כפית קטנה של טחינה גולמית ומערבבים מעט בעזרת קיסם.

7. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים למשך כ-25 דקות עד שהמאפינס שחומים קלות, יציבים למגע וכאשר נועצים קיסם הוא יוצא לח עם מעט פירורים, מוציאים ומיד מזלפים כף סילאן כשהמאפינס עוד חמים.

  

הצעות לסל פיקניק

הרומנטי

שני כריכים משליש בגט מחמצת:

1. קרודיטה - שליש בגט עם חמאה וחרדל, פרוסות שינקן, גבינת גאודה, חסה ועגבנייה.

2. קממבר- שליש בגט עם חמאה פרוסות גבינת קממבר וריבת בצל.

בקבוק יין אדום מרלו או לבן סוביניון בלאנק יקב אשקר.

 

**היקב עשוי להתחלף על פי המלאי בחנות ובחירת הלקוח.

 

המשפחתי

2 בקבוקי סיידר ישראלי 4% ו- 6% אלכוהול SIDEEFFECT

קיש פלפלים זוגי מבצק פריך במלית גבינות ופלפלים

2 מאפינס חלווה שוקולד של "גודי'ס"

 

עם חברים

בקבוקי בירה בוטיק ישראלית 750 מ"ל או בקבוקים אישיים

ארטישוק איטלקי צלוי או טבעי

זיתים מתובלים

חצי לחם כפרי פרוס

פלטת נקניקים (כ 150 גרם נקניק) – ניתן לשלב פלטת נקניקים וגבינות

 

  • כל סלסלה מכילה: שתי כוסות זכוכית ליין, שני בקבוקי סודה אישיים, סכו"ם חד פעמי מהודר.
  • פרי העונה – תפוחי עץ ירוקים, פרי הדר או אשכול ענבים.
  • זיתים מתובלים, חמאה צרפתית אישית, ריבת הבית, חרדל הולנדי, והפתעת Goodies מתוקה.

 

המתכונים והרעיונות לסלסלות הפיקניק באדיבות GOODIES, טשרניחובסקי 5 תל אביב.