מרכיבים

15-12 יחידות

 

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות גדושות גבינת קוטג'
  • 2 כפות גדושות גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כף גבינה בולגרית מפוררת או גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 ביצה טרופה

 

לקישוט

  • ביצה טרופה
  • שומשום

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עם כף ואחר כך עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד (משתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לא לפגוע בפריכות שלו).
  3. בוצעים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. מגלגלים כל כדור בעזרת הידיים לצורת נקניק באורך של כ-6 ס"מ ואחר מקפלים את הקצוות, כדי לקבל צורת סהר (אם קשה לעבוד עם הבצק, מומלץ לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך 20 דקות לפני שמעצבים אותו).
  4. מסדרים את הסהרונים בתבנית עם רווח ביניהם. מברישים את החלק העליון שלהם בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים 15-12 דקות, עד להזהבה קלה.