מרתון תל אביב שצפוי להתקיים בסוף החודש, הוא יריית פתיחה לאירועי הריצה המרובים שיתקיימו במהלך החודשים הקרובים, ביניהם מרתון ירושלים שייערך בחודש הבא ושלל מרוצים ברעננה, ראש העין, השומרון ועוד. אלפי האצנים שישתתפו בהם ודאי התאמנו במשך תקופה ארוכה בריצה למרחקים ארוכים, תוך שהם מנהלים ויכוחים ערים על תזונה נכונה, שיטת אימונים ולבוש מתאים, ובעיקר – משווים ביניהם את נעלי הריצה.

 

עבור הרצים המקצועיים נעלי ריצה הן הרבה יותר מהצהרת אופנה או סמן של השתייכות לקהילייה מסוימת – הן אחד הפקטורים המרכזיים בקביעת ביצועיהם הסופיים. עבור פרחי ריצה צעירים בתחילת דרכם, מדובר בעולם שלם וסבוך, בו אפשר לאבד את הידיים וכמובן, את הרגליים, אבל לא פחות מזה – המון כסף.

 

עוד בערוץ האופנה

 

כיצד בוחרים נעלי ריצה טובות המותאמות לכף הרגל? לדברי אור-לי הופמן בר, מאמנת כושר המתמחה באימונים פונקציונליים ותוכניות ירידה במשקל, שסייעה בהכנת הכתבה, נעלי ריצה צריכות להיות מותאמות לנוחותו של המתאמן. הופמן בר, שאולי מוכרת לכם מתוכנית הטלוויזיה "לרדת בגדול", מספרת כי לאחרונה החלה שוב להתאמן בריצה למרחקים ארוכים, ואחד הטיפים שהיא מנדבת הוא לרכוש נעליים במידה עד חצי מידה גדולות יותר מהרגיל. "פעם הייתי רוכשת נעליים בגודל כף הרגל, אבל דווקא לריצות ארוכות כמו מרתון, נעליים עם מרווח נוסף נוחות יותר", היא מסבירה. עוד היא ממליצה להתאים את משטח הריצה לאופי הריצה. כלומר, אם אתם נוהגים לרוץ על משטחים רכים, למשל חוף ים, רצוי להיצמד לנעלי ריצה עם פחות תמיכה, כמו אלה של חברת Vibram, המתלבשות על כף הרגל כמו כפפה. לעומת זאת, אם אתם יוצאים לריצת שטח או מסלול, נעליים תומכות, כמו דגם קסקדיה של חברת Brooks, יתאימו לכם יותר.

 

גם המאמן האישי אלון רייטשוק, שסייע בייעוץ להכנת הכתבה, אומר דברים דומים. בהנחה שאתם לא רצים על משטחים רכים, הוא מסביר, כדאי לבחור נעליים עם תמיכה לגב. לדבריו, אין נכון ולא נכון בנעלי ריצה, וכמו שיגיד לכם כל מוכר נעליים מיומן, הנוחות וההתאמה לכף הרגל הן הפרמטרים החשובים ביותר. עם זאת, רייטשוק מדגיש כי כדאי לרכוש נעליים קלות כמה שיותר, פשוט כי הן הנוחות ביותר.

 

מצוידים בהמלצות משני המאמנים, ובבדיקה שערכנו בעצמנו במספר חנויות ספורט, בחרנו עבורכם את עשרת הדגמים המומלצים (חמישה לנשים וחמישה לגברים), וערכנו השוואת מחירים בין החנויות בישראל למחיר בחו"ל. מתברר שההפרש יכול להגיע ל-40 אחוז (!).

 

לצערנו, את הנעליים מארצות הברית אין אפשרות להזמין ישירות לישראל, אך ניתן לעקוף זאת כיום באמצעות חברות כמו mustop או BUY2USA, המאפשרות לכם רישום באתר וקבלת כתובת אמריקאית. המשלוח לארץ כולל שחרור ממכס (סכום המשתנה מחבילה לחבילה) ואת סך הקנייה הכולל, אך הוא עומד על בין 30 ל-60 דולר נוספים. בכל אתר ישנו מחשבון שבו תוכלו לחשב את העלות הנוספת. על פי הבדיקה שלנו, גם לאחר תוספת זו, הקנייה דרך ארצות הברית משתלמת יותר. הציצו בתוצאות שלפניכם. 

 

גברים

 

1. ג'ל נימבוס 15 של asics

 

למה כדאי לרוץ עליהן? מילה מהמאמן: בגלל הסוליה המשובחת, המציעה בלימת זעזועים טובה בכריות כף הרגל ותמיכה מעולה בעקב. נעלי ריצה מקצועיות וקלות מאוד.

רשת אוריג'ינלס (היבואן הרשמי): 949 שקל, 854 שקל לחברי מועדון.

מגה ספורט: 950 שקל.

ספורט דיפו: 799 שקל.

אתר החברה בארצות הברית: 145 דולר, כ-511 שקל.

 

 

לגברים: Five Fingers Bikilas LS של Vibram. כמו כפפה ליד
לגברים: Five Fingers Bikilas LS של Vibram. כמו כפפה ליד

 

2. Five Fingers Bikilas LS של Vibram

 

למה כדאי לרוץ עליהן? מילה מהמאמן: נעליים בעלות נוחות מרבית, שנראות ומרגישות כמו כפפה לרגל. הן לא מתאימות לכל אחד והתחושה בהתחלה יכולה להיות מוזרה, אבל בקלות ניתן להתמכר אליהן.

רשת ונדום (היבואן הראשי): 579 שקל.

ספורט ורטהיימר: 629.90 שקל.

אתר החברה בארצות הברית: 75 דולר, כ-265 שקל.

 

3. Hurricane 15 של Saucony

 

למה כדאי לרוץ עליהן? מילה מהמאמן: ראשית, כי זו אחת מחברות הנעליים המקצועיות והאמינות ביותר. מעבר לכך, הנעליים בדגם הזה יעניקו לכם תמיכה ויציבות לכף הרגל, באמצעות פטנט הפאוורגריד של החברה, הנמצא בגפה האמצעית בנעל ומסייע לשיכוך הבלימה.

ספורט ורטהיימר: 849.90 שקל.

מגה ספורט: 850 שקל.

אתר החברה בארצות הברית: 105 דולר, כ-370 שקל.

 

 

לגברים: M980 של New Balance. ללא תפרים פנימיים או חיצוניים
לגברים: M980 של New Balance. ללא תפרים פנימיים או חיצוניים

 

4. M980 של New Balance

 

למה כדאי לרוץ עליהן? מילה מהמאמן: בגלל משקלן של הנעליים ובזכות סוליה קלה במיוחד. הנעל מיוצרת ללא תפרים פנימיים או חיצונים והיא אהובה במיוחד על אצנים אולד-פאשן, שזוכרים למותג חסד נעורים.

אתר החברה בישראל: 699 שקל.

ספורט ורטהיימר: 749.90 שקל.

מגה ספורט: 750 שקל.

אתר החברה בארצות הברית: 110 דולר, כ-387 שקל.

 

5. Flyknit Lunar 2 של Nike

 

למה כדאי לרוץ עליהן? מילה מהמאמן: בגלל הטכנולוגיה החדשה של הסוליה, הבנויה כרשת של קורי עכביש בטכנולוגייית Lunarlon, ומספקת תמיכה וגמישות לנעל, ומסייעת בשיפור ניכר בריצה.

נייקי: 799 שקל.

מגה ספורט: 800 שקל.

אתר החברה בארצות הברית: 150 דולר, כ-530 שקל.

 

נשים

 

1. קסקדיה 8 של Brooks

 

למה כדאי לרוץ עליהן? מילה מהמאמן: כי מדובר בסוס עבודה - נעלי ריצת שטח חזקות וקלות, המעניקות תמיכה לכף הרגל. המינוס היחיד שלהן הוא שהן די מכוערות.

רשת חנויות ברוקס סטודיו: 750 שקל.

ספורט ורטהיימר: 749.90 שקל.

אתר החברה בארצות הברית: 120 דולר, כ-424 שקל.

 

2. הוריקן 15 של Saucony

 

למה כדאי לרוץ עליהן? מילה מהמאמן: כמו אצל הגברים, גם בדגם לנשים מדובר בנעליים חזקות ואמינות, עם בולמי זעזועים ואחיזה מושלמת בקרסול. בנוסף, הנעליים עשויות אריג מאוורר ונושם, המנדף לחות ורטיבות.

ספורט ורטהיימר: 849.90 שקל.

אתר החברה בארצות הברית: 105 דולר, כ-370 שקל.

  

 

לנשים: ווייב ריידר 17 של Mizuno. נחשבות לנוחות ביותר בשוק
לנשים: ווייב ריידר 17 של Mizuno. נחשבות לנוחות ביותר בשוק

 

3. ווייב ריידר 17 של Mizuno

 

למה כדאי לרוץ עליהן? מילה מהמאמן: מיזונו היא אחת מחברות נעלי הריצה המוערכות ביותר. דגם זה הוא של נעליים מקצועיות המתאימות לריצת כביש. אלה נעליים קלות עם בולם זעזועים מובנה, והן נחשבות לנוחות ביותר בשוק.

ספורט ורטהיימר: 799.90 שקל.

אתר החברה בארצות הברית: 115 דולר, כ-406 שקל.

 

4. קיאנו 20 של asics

 

למה כדאי לרוץ עליהן? מילה מהמאמן: הסדרה קיאנו, שחוגגת השנה 20, היא אחת הפופולאריות בענף. מדובר בנעליים קלות יחסית לנעליים תומכות, עם סוליה דקה וקרובה לקרקע, שלא פוגעת בבלימת הזעזועים.

רשת אוריג'ינלס: 949 שקל, 854 שקל לחברי מועדון.

ספורט ורטהיימר: 949.90 שקל.

אתר החברה בארצות הברית: 160 דולר, כ-565 שקל.

 

5. W980 של ניו בלאנס

 

למה כדאי לרוץ עליהן? מילה מהמאמן: נעליים קלות במיוחד, נוחות ובעלות תמיכה לכף הרגל. מגזינים מקצועיים בארצות הברית ציינו את הדגם כאחד המצוינים ביותר של החברה. חבל שמחירו בישראל כמעט כפול מהמחיר בארצות הברית.

אתר החברה בישראל: 699 שקל.

ספורט ורטהיימר: 729.90 שקל.

אתר החברה בארצות הברית: 110 דולר, כ-387 שקל.