שנים שאני תוהה בשביל מה המציאו את ולנטיינס דיי. הוא קיטשי להחריד, גורם להמון בחורות להתמרמר "איך זה שדווקא הכונפה בעבודה קיבלה פרחים" ובאופן כללי מדובר ביום קצת, אם להיות עדינים, מאולץ. אני באמת חושבת שצריך להפגין אהבה ולפנק את מי שאוהבים גם בלי שיזכירו לנו את זה בחנויות, ברחוב ובכל מדיה אפשרית.

זהו. אחרי ששחררתי קיטור, ואחרי שסיננתם "נו, עוד רווקה ממורמרת", תרשו לי להצטרף לתירוץ השנתי ולקיטש הלאומי ולפנק אתכם בקינוח שהוא תמצית האושר. שיא האהבה. פסגת המתיקות.

 

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

 

האמת, בכלל שכחתי שוולנטיינס דיי מתקרב, אבל לפני שבועיים נפגשתי עם דפני (שרובכם ודאי מכירים אותה כדפני מטבחונט) והיא כמובן הזכירה לי את התאריך הפופולרי. דפני ואני מכירות כבר כמה שנים, בעיקר מפייסבוק, ולמרות שיצא לנו גם לשוחח בעבר במציאות (הידד, חיים אמיתיים!) עדיין לא יצא לנו להיפגש ולאפות.

הסיבה האמיתית למפגש היתה הסבר על צילום אוכל, צמצמים ועדשות, אבל בסוף יצא שבעיקר נהנינו מבוקר של אפייה משותפת. בזמן שהיא רקחה תבשילים במטבח (אתם חייבים להכין את הפלפלים הממולאים שלה), אני הכנתי עוגיות שוקולד ונאמתי קצת על זוויות ועומק שדה. לא שאני מבינה גדולה כל כך, אבל תנו לי לפטפט ואני שם.

והיתה גם הפתעה: בשבוע שלפני המפגש שלנו, סיפרתי לדפני על עוגה שמצאתי בבלוג אמריקאי ואני ממש ממש רוצה להכין. דפני כמובן לא חשבה פעמיים והכינה לי אותה למפגש שלנו. מדובר בעוגה שמשלבת תחתית נוטלה שמתפצפצת בפה, תותים שמתחבאים באמצע, מוס נוטלה עשיר וגנאש שוקולד מעל. כן, מה ששמעתם. כלללל זה, בעוגה אחת מושחתת במיוחד.

 

מה יותר משמח משוקולד עם שוקולד? (צילום: רחלי קרוט)
מה יותר משמח משוקולד עם שוקולד? (צילום: רחלי קרוט)

 

אם לחזור רגע לקיטורים וליום האהבה, את העוגיות שהכנתי אצלה בבית התכוונתי לפרסם היום, במיוחד לוולנטיינס דיי. כי מה יותר משמח משוקולד עם שוקולד. אבל בסוף, כמו בכל סיפור טוב, העוגיות יצאו על הפנים ואני חזרתי הביתה עם משימה – להכין קינוח אולטימטיבי אחר.

המתכון שלפניכם נולד באמת מזוגיות מנצחת. הוא שילוב של הרעיון הגאוני של חן שוקרון להכניס תערובת של כדורי שוקולד לבומב ובין מתכון של קרין גורן לכדורי שוקולד נוטלה. את שני אלה איחדתי לכדי עונג צרוף אחד שמזכיר כדורי שוקולד במראה, בקלות ההכנה ובטעם אבל גונב את ההצגה לפחות כמו עוגת שכבות עם 10 קומות.

הכי אהבה.

 

הערות והארות

  • אפשר להכין את הכדורים מראש (ללא ציפוי) ולשמור אותם במקרר 4-3 ימים או להקפיא לזמן ארוך.
  • רוצים לגוון? במקום בפתי בר השתמשו בעוגיות אוראו, לוטוס או כל עוגייה פריכה אחרת.
  • כדי להפוך את הבומב לפרווה, אפשר להחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס.
  • בדיוק כמו בכדורי שוקולד, גם כאן אתם יכולים להמיר את הקוקוס באגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
  • חשוב להשתמש בתבנית סיליקון ליצירת חצאי הכדורים, כדי שיהיה קל ופשוט לחלץ אותם.

 

לא נורא אם השוקולד מתקשה לפני שכל הכיפה צופתה (צילום: רחלי קרוט)
לא נורא אם השוקולד מתקשה לפני שכל הכיפה צופתה (צילום: רחלי קרוט)

 

מרכיבים

8 בומבים קטנים או 4 גדולים, תלוי בגודל התבנית שלכם

 

לכיפות השוקולד

  • 1 חבילה קטנה (250 גרם) פתי בר – רצוי רגיל ולא שוקולד, בשביל הצבע המנוגד
  • 250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס (240 גרם) נוטלה
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה
  • 2 כפות שבבי קוקוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את השוקולד בקערה. מחממים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים אותה מיד על השוקולד. מחכים דקה ומערבבים, עד שנוצרת תערובת חלקה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי. אם החמאה לא נמסה, מחממים את הרוטב במיקרוגל 20 שניות ומערבבים שוב.
  2. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים היטב.
  3. מרסקים את הפתי בר לפירורים גסים (אפשר במעבד מזון ואפשר להכניס לשקית ולרסק עם מערוך).
  4. מוסיפים את הביסקוויטים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את תערובת השוקולד והביסקוויטים לתבנית שקעים של מיני בומב מסיליקון (אפשר לקנות תבנית שכזו בכל חנות שמתמחה באפייה ובבישול).
  6. דוחסים ומהדקים היטב ומיישרים את החלק העליון. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה או למקפיא לשעתיים.
  7. מכינים את הציפוי: שמים את השוקולד בקערה. מחממים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים אותה מיד על השוקולד. מחכים דקה ומערבבים, עד שנוצרת תערובת חלקה. ממתינים 5 דקות, עד שהתערובת מתקררת מעט.
  8. מחלצים את כיפות השוקולד מהתבנית, מניחים אותן על רשת ויוצקים עליהן את השוקולד המומס. אם השוקולד מתקשה לפני שכל הכיפה צופתה זה בסדר גמור. זה גם חלק מהיופי.
  9. ממתינים 5 דקות ומפזרים מעל שבבי קוקוס.
  10. שומרים במקרר, בקופסה סגורה, במשך 4-3 ימים (או במקפיא לתקופה ארוכה).
  11. מגישים קר, ישר מהמקרר.

 

  • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת