מרכיבים
- שמן לטיגון
- 500 גרם נתחי פרגית, חתוכים לקוביות גדולות
- 1 בצל בינוני קצוץ גס
- 1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
- 1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- כ-100 גרם פטריות משומרות (1/2 קופסה), חצויות
- אפשרות: 4-3 קלחי תירס גמדי, חתוכים
- 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 3/4 כוס אגוזי קשיו (רצוי קלויים)
לתיבול
- 6 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/3 כוס מים רותחים
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד, עד שהן מלבינות מבחוץ. מעבירים לצלחת.
- שופכים את הנוזלים שהצטברו במחבת. מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפלים, הפטריות והתירס הגמדי. מערבבים, מכסים ומבשלים כמה דקות, עד שהפלפלים מתרככים מעט.
- מחזירים את הפרגיות למחבת ומוסיפים את התיבול. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך והפרגיות מוכנות למאכל.
- מוסיפים את הבצל הירוק ואגוזי הקשיו ומבשלים דקה נוספת, תוך ערבוב.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן.