מרכיבים

  • שמן לטיגון
  • 500 גרם נתחי פרגית, חתוכים לקוביות גדולות
  • 1 בצל בינוני קצוץ גס
  • 1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • כ-100 גרם פטריות משומרות (1/2 קופסה), חצויות
  • אפשרות: 4-3 קלחי תירס גמדי, חתוכים
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 3/4 כוס אגוזי קשיו (רצוי קלויים)

 

לתיבול

  • 6 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד, עד שהן מלבינות מבחוץ. מעבירים לצלחת.
  2. שופכים את הנוזלים שהצטברו במחבת. מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפלים, הפטריות והתירס הגמדי. מערבבים, מכסים ומבשלים כמה דקות, עד שהפלפלים מתרככים מעט.
  3. מחזירים את הפרגיות למחבת ומוסיפים את התיבול. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך והפרגיות מוכנות למאכל.
  4. מוסיפים את הבצל הירוק ואגוזי הקשיו ומבשלים דקה נוספת, תוך ערבוב.
  5. מומלץ להגיש עם אורז לבן.