חביתה מקושקשת מקורית, שמגניבה לשולחן מנת ירק בלי שהילדים מרגישים. הקרדיט למתכון הולך לאמא שלי, שנהגה להכין את החביתה לי ולאחותי כשהיינו קטנות.

 

>> רוצים עוד מתכונים ביתיים פשוטים של ענת לבל? לחצו כאן

 

מרכיבים

4-2 מנות

 

  • 1/2 2 כוסות פרחי כרובית קטנים
  • שמן לטיגון
  • 4 ביצים
  • 2 כפות חלב
  • מלח
  • קצח

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר מים עם מלח. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים 5-3 דקות, עד שהם מתרככים קלות (חשוב שהם עדיין יהיו נגיסים). מסננים.
  2. מחממים במחבת מעט שמן. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים קלות, עד שמופיעים סימני צריבה.
  3. טורפים את הביצים עם החלב ומלח ומוסיפים למחבת (ייתכן שיהיה צורך להוסיף מעט שמן לפני כן). בוזקים קצח לפי הטעם ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד בכף מעץ עד שהביצה המקושקשת מתייצבת. מגישים מיד.