החלפת הטחינה ביוגורט ובשקדים הופכת את הממרח הזה למעודן יותר מהחומוס המוכר. אפשר להשתמש בחמאת שקדים קנויה, אך אפשר גם להכין אותה בבית – פשוט טוחנים במעבד מזון שקדים לא מולבנים, עד שמתקבלת מחית.

 

>> עוד מתכונים בדוקים של חני הראל - בבלוג שלה, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש גם בגרגירים קפואים או משימורים)
  • 150 מ"ל (2/3 כוס) יוגורט
  • 3-2 כפות חמאת שקדים
  • 1/2 1 עד 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 עד 1/2 כפית כמון טחון
  • כמה כפות ממי בישול החומוס
  • להגשה: שמן זית, גרגירי חומוס, שקדים קצוצים, עלי נענע קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לממרח חלק (רצוי לעשות זאת כשהחומוס עדיין חם). אם הממרח סמיך מדי, הוסיפו עוד כמה כפות ממי בישול החומוס - כף אחר כף.
  2. מזלפים על הממרח שמן זית ומקשטים בגרגירי חומוס, שקדים קצוצים ועלי נענע קצוצים מגישים מיד (הממרח יישמר במקרר כשלושה ימים).