עבור נשים, השיער הוא קודש הקודשים שמצבו יכול לשנות את המראה מקצה לקצה, לטוב ולרע. אנחנו משקיעות בתספורות, פנים, צביעות, קונות לו פינוקים ומכשירי עיצוב חדשים ודואגות לרווחתו. בעוד שאובדן שיער אצל גברים נלקח כמובן מאליו, להתקרחות נשית מתייחסת התעשייה ברצינות תהומית.

 

שינויים הורמונליים יכולים לגרום לאובדן שיער, לפעמים בכמויות שמדללות אותו בחצי. לצד אימוץ עקרונות תזונתיים, שימוש בתכשירים מיוחדים ותוספים שאמורים לחזק את שורשי השערה, רבות מהסובלות מהתקרחות מחפשות פתרון גם מיידי למצב, כשזה שגם נראה לעין. האופציה הפופולארית של השנים האחרונות, היא תוספות השיער על סוגיהן.

 

התוספות הראשונות שנכנסו לשימוש היו שורות שיער שחוברו לראש על ידי קליפסים או צמות. המגבלה שלהן היא שהן לא גמישות ומגבילות בעיצוב. לאחר מכן הגיעה השיטה של חרוזים והלחמות: מלחימים או משחילים עם חרוזים יחידה של חצי גרם או גרם. זו עבודה שלוקחת שעתיים, שלא לדבר על אי הנוחות והתחזוקה הבעייתית. השיטה החדשה בשוק לתוספות קבועות היא שיטת המדבקות, שאורכת כחצי שעה. נשים הסובלות מהתקרחות של ממש יכולות להשתמש בתוספות שלא צריכות להיתפס בשיער הטבעי, אלא מודבקת ישר על הקרקפת או מולחמת לשיער הטבעי. תוספות שיער לא מתאימות לשיער מקורזל ויבש הנוטה לקשרים. התוספות לא יחזיקו בו אלא אם כן הוא יוחלק לפני תחילת התהליך.

 

מה ההבדלים באיכות?

 

שיער הוא מצרך יקר להפליא, והשקעה טובה יותר מזהב. ב-12 השנים האחרונות מחירי השיער עלו פי 20. דרך אחת לזהות שיער איכותי היא לוודא שעובי הקוקיה שווה גם למעלה וגם למטה - אם הוא דק יותר למטה, רוב הסיכויים שמעורבבים בקוקיה אורכים שונים של שיער, מהסיבה הפשוטה שזה יותר זול. מאד יקר ומסובך למצוא שיער ארוך ואיכותי, וזו הסיבה שרוב שוק סוחרי השיער נשלט על ידי מאפיות ברחבי העולם, ונלקח מנשים שחיות באזורים עניים.

 

קיימים הבדלים עצומים באיכות השיער, והם מדורגים על ידי המומחים בסולם של 5 דרגות איכות החל מA1 - האיכות הירודה ביותר וכלה ב-A5 והפער במחיר ביניהם עומד על 100%. הדרגות הראשונות מכילות בין 30% ל-60% של שיער מעובד וסינטטתי, שעורבב עם השיער הטבעי כדי להוזיל את המוצר, ושתי הדרגות האחרונות מכילות 100% שיער אדם (ההבדל הוא באיכות ובמרקם).

 

מאיפה מגיע השיער?

 

חלק מהשיער מגיע ממדינות כמו ספרד, טורקיה, הודו, סין, מונגוליה, ויאטנאם ומלזיה, וכל אחד מהמקורות הוא בעל מוגבלות אחרת. השיער ההודי דק ונוטה להישבר, הטורקי כהה בלבד, הספרדי קצר, הסיני מעובד, וחלקם פשוט נדיר ויקר מאד. רוב התוספות בשוק מגיעות משיער אסייתי והוא נחשב פחות איכותי משיער אירופאי, ומחיר של תוספות ראש מלא ממנו הוא בין 3,000 ל- 4,000 שקל. השיער האירופאי, שמגיע בעיקר ממדינות חבר העמים לשעבר, יעלה לצרכנית בסביבות 5,000 שקל לראש מלא של שיער ארוך (100 גרם).

 

על תואר השיער האיכותי ביותר בשוק הזה התמודד וניצח השיער הדרום אמריקאי, שתופס מקום מרכזי מאד בשוק פיאות היוקרה ומחירו עלה פי שלוש בשנים האחרונות. החיסרון היחיד שלו הוא הכהות שלו. שיער בהיר אפשר להכהות אבל הבהרה של שיער מזיקה לו מדי והופכת את המחיר לבלתי משתלם.

 

היזהרו מחיקויים

 

שיער זה עסק למקצוענים מנוסים, ואם על ספרים מצליחים לעבוד ולמכור להם שיער זול במחיר יקר, ברור שצרכניות שהחליטו להזמין שיער באתר אינטרנט סיני במחיר אטרקטיבי במיוחד צריכות לחשוד. רצוי לא להאמין לאתרים שכותבים שיער אירופאי או שיער ברזילאי. מה שבאמת תקבלו הוא שיער אסייתי נטו, צבוע ומובהר באופן כזה או אחר שבחפיפה הראשונה, אחרי שיתנקו החומרים ששמו עליו, ייראה רע מאד.

 

השחקנית מייגן פוקס עם תוספות שיער (צילום: gettyimages)
השחקנית מייגן פוקס עם תוספות שיער (צילום: gettyimages)

  

תוספות שיער קבועות

 

הלחמה: קווצות שיער במשקל חצי גרם עד גרם המחוברות ע"י חומר הנקרא קרטין או פולימר ומחוברות על ידי מלחם שיער, בשורות-שורות של נקודות חיבור לשיער הטבעי. בדרך כלל צריך כ-100 קבוצות שיער למראה מלא.

חפיפה ותחזוקה: רגיל, חופפים, מעצבים וישנים. ההסרה מתבצעת באמצעות פירוק ופתיחת הקשרים על ידי חומר שממיס את הפולימר.

מחיר: בין 3,000 ל- 6,000 שקל לראש

 

חרוזים: קווצות שיער המושחלות בבאמצעות מסרגה לתוך חרוז ומהודקות לשיער הטבעי. שתי השיטות האלה אורכות המון זמן (כשעה וחצי לפחות), והן לא נוחות ללבישה. כשהשיער אורך צריך לעבור תהליך יותר ארוך - כדי לפתוח ולהמיס ולחבר שוב, ולרוב גם לקנות תוספות חדשות כי חלק מהישנות יצאו משימוש במהלך החודשים שעברו. ההלחמות או החרוזים וחיבורן מחדש קרוב לשורש והוספת נקודות שיער חדשות.

חפיפה ותחזוקה: השיער נוטה לנשור ולהיקרע והוא קשה יותר לסירוק אבל החפיפה רגילה, ואפשר לעשות הכל עם השיער.

מחיר: בין 2,500 ל4,500 לראש

 

הדבקה: שיטה מהירה מאד ונוחה יותר ללבישה. תוספות השיער מגיעות עם מדבקה דו צדדית מיוחדת. הספר מדביק 2 תוספות ברוחב 4 ס"מ כל אחת, תהליך שלוקח בין 20 ל-35 דקות, תלוי במיומנות, וכשהשיער גדל, בדרך כלל אחרי שלושה חודשים, הספר מסיר את המדבקות בעזרת חומר ממיס ומחזיר את התוספות למקומן גבוה יותר בסמוך לקרקפת. ההסרה וההדבקה מחדש אורכת בין 40 דקות לשעה. השיער שמשווק לשיטת ההדבקה הוא מאיכות גבוהה מאד, לרוב A5 והיא יותר יקרה מהאחרות.

חפיפה ותחזוקה: פעם בשלושה חודשים מחליפים מדבקות, וההתנהלות רגילה לגמרי. החיסרון היחיד הוא שההדבקה מחזיקה קצת פחות זמן משיטות ההלחמה או החרוזים.

מחיר: בין 3,000 ל- 5,000 שקל לראש

 

תוספות שיער זמניות

 

קליפ אין: שורות שיער שמחוברות לקליפסים נוחים לשימוש, מתאים לאירועים ולגיוון התסרוקת וכמובן גם לכלות.

חפיפה ותחזוקה: צריך להוריד ולחפוף בנפרד, אפשר לצבוע ולעצב אם השיער טבעי.

מחיר: קליפים איכותיים יעלו בין 1,100 ל1,200 שקל לראש (בין 80 ל-100 גרם, בערך שבע שורות שיער)

 

פליפ אין: תוספת חדשה בארץ שהיא למעשה שלוש שורות ארוכות של שיער התפורות אחת אל השניה ולחוט שקוף שעובר ביניהן, אותו מחברים לקצה השני של שורות השיער לפי גודל ראש האישה ויוצרים מעין כתר. התוספת מגיעה צבועה בצד אחד בצבע הטבעי, ובצד השני בהירה או כהה יותר לפי הצורך (אם רוצים), כדי לגוון את המראה. החסרון הוא שאין לתוספת גמישות - היא מגיעה ביחידה אחת.

חפיפה ותחזוקה: להוריד ולחפוף בנפרד, אפשר לעצב בכל דרך.

מחיר: 1,300 שקל, כולן באורך 45 סנטימטר, בצבעים שונים

  

קים קרדשיאן עם תוספות שיער (צילום: gettyimages)
קים קרדשיאן עם תוספות שיער (צילום: gettyimages)

  

בריטני ספירס עם תוספות שיער (צילום: gettyimages)
בריטני ספירס עם תוספות שיער (צילום: gettyimages)
  •  סייע בהכנת הכתבה: יגאל קרן, סוחר שיער לשעבר והבעלים של חברת S T premium HAIR המייצרת פיאות ותוספות שיער