מרכיבים
1 כיכר גדולה או 2 בינוניות
- 1 בטטה גדולה במשקל כ-600 גרם
- 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח
- 20 גרם (מעט פחות מ-1/2 קובייה) שמרים טריים
- 230 מ"ל (1 כוס פחות 1 כף) מים
- 1 כף רוזמרין קצוץ
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. עוטפים את הבטטה בנייר אלומיניום ואופים אותה כ-45 דקות, עד שהיא מתרככת. מצננים, קולפים ומועכים למחית חלקה.
- שמים את מחית הבטטה בקערת המיקסר ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח).
- מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- יוצרים מהבצק כיכר אחת גדולה או שתיים בינוניות. מניחים בתבנית ומתפיחים חצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מכניסים את הלחמים לתנור ומרססים אותם במעט מים. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמים משחימים.
מאיר אלאלוף הוא סו שף במסעדת "מסה" בתל אביב. עוד המון מתכונים שלו והמצאות טעימות - בבלוג "שובב קולינרי"