בזמן האחרון התמלאה תיבת הפייסבוק שלי בהזמנות לסדנאות יצירה. זה נראה לי נפלא ומעניין מהצד, אבל להשתתף בפועל באחת כזו זה עניין אחר לגמרי. הלא צריך מידה מסוימת של סבלנות - אותה תכונה שאני זוכרת שפעם הייתה לי, אך מאז בורכתי בילדים עזבה את מחוזותי. למרות זאת, לפני כשבועיים, כשאביבית פורת מ"סיפור כיסוי" הציעה לי לבוא אליה לסטודיו לסדנת ריפוד פרטית, לקחתי את ההזמנה בשתי ידיים. בכל זאת, צריך להחליף את בד הריפוד של כיסא המחשב המשפחתי שלנו (בן 17).
להפתעתי יצאתי מרוצה וממליצה. למה? כי יוצאים מהשגרה (מהעבודה או מארוחת ערב משפחתית), כי לומדים משהו חדש (אני למדתי על ליטוף ומתיחה של בד), כי זה מעצים להיות הנדי-וומן ליום אחד (מברגה ואקדח סיכות זה כיף!), וכי בסוף, אין כמו תחושת הסיפוק והגאווה שיש ביצירה שלך. כשההורים שלי הגיעו לביקור ושאלו מהיכן הכיסא ה"חדש" לא הייתה גאה ממני בעולם כשעניתי: אני עשיתי!!
בפוסט הזה ריכזתי מידע על סדנאות יצירה שהייתי רוצה ללכת ולהשתתף בהן בעצמי. בכולן לא נדרש ניסיון קודם בתחום - כולם מוזמנים.
1. "פיפטיז שיק", עם אביבית פורת מ"סיפור כיסוי"
מה לומדים: לרפד הדום בסגנון וינטג'. בסדנאות עובדים עם כלי עבודה מקצועיים ואקדחי סיכות פניאומטיים, לומדים עקרונות בסיסיים בריפוד, צובעים את הרגליים, קודחים חורים במקדחה, מרפדים ומכינים כפתורים שאותם מותחים לתוך ההדום בעזרת מכשיר מיוחד.
מה לוקחים הביתה: הדום בסגנון פיפטיז עם רגליים מחודדות ואלכסוניות.
משך הסדנא: ארבע שעות (יש גם סדנה שנקראת "כפתור ופרח" ונמשכת שעתיים).
מחיר: 480 שקל, כולל כל החומרים.
להרשמה: 054-2223228 / F / או דרך האתר.
עוד פרטים:
אביבית מ"סיפור כיסוי" היא רפדית ומחדשת רהיטים. בסטודיו שלה בתל אביב היא עובדת לבד, עבור לקוחות פרטיים ומעצבי פנים. על הסדנא היא מספרת: "מכיוון שאני מאוד אוהבת את מה שאני עושה אני שמחה לתת לאנשים הצצה שהיא גם כיפית וגם מלמדת. זו גם דרך לפגוש נשים מעניינות ותמיד נוצרים חיבורים מרתקים. הסדנה היא קודם כל חוויה של יציאה מהשגרה והקדשת זמן איכות לעצמך, לבד או עם חברה. הערך המוסף הוא לימוד טכניקה חדשה שאפשר ליישם גם על כסאות המטבח או פינת האוכל, שרפרפים וספסלים".
2. "Folded Light", עם מיטל קוממי
מה לומדים: עיצוב מנורות נייר בהשראת אמנות האוריגמי. בוחרים אחד מארבעה דגמים ועובדים עליו משלב הדו-ממד לתלת ממד. חומר הגלם הוא נייר פרגמנט עבה במיוחד, שמתאים לאור ועמיד לחום.
מה לוקחים הביתה: מנורה מוכנה לתלייה, כולל כבל חשמל ובית נורה.
משך הסדנא: 3.5 שעות.
מחיר: 290 שקל.
להרשמה: 054-2223228 או כאן.
עוד פרטים:
מיטל היא מעצבת תעשייתית, בוגרת המכון הטכנולוגי בחולון ובעלת סטודיו KAMIDORO לעיצוב מוצרים בהשראת אמנות האוריגמי. היא עוסקת בטכניקות שונות של אוריגמי מגיל צעיר ובשנים האחרונות היא גם מלמדת נוער מחונן קורסים שונים, שפיתחה בעצמה. "אנשים חושבים שאוריגמי זה קיפול עגורים וסירות. מבחינתי זוהי טכניקה גיאומטרית שבה חבויים קסמים. אני מרגישה כשגרירה של האמנות עתיקת היומין הזו. בסדנא יש רגע של קסם מובהק: הרגע שיריעת הנייר עוברת ממצב דו ממדי שטוח ודל למבנה תלת ממדי קונסטרוקטיבי. בעלות לא גבוהה אפשר ליצור גוף תאורה מעוצב, שדומה לאהילים שמוצגים בחנויות עיצוב מובילות בעולם, כמו הביטאט".
3. הכנת קרש חיתוך, "הסטודיה"
מה לומדים: להפוך פיסת עץ לקרש חיתוך או מגש בסגנון אישי. לומדים לעצב, לנסר, לשייף ולשמן את קרש החיתוך.
מה לוקחים הביתה: קרש חיתוך או מגש.
משך הסדנא: שלוש שעות.
מחיר: 200 שקל.
להרשמה: 03-635-6866.
עוד פרטים:
''הסטודיה'' היא חלל עירוני אלטרנטיבי שהוקם לפני כשנה בשכונת נוגה ביפו, ומציע מרחב עבודה משותף. המקום מספק שולחנות עבודה אישיים, ציוד וכלים הנדרשים לעבודה בעץ, זכוכית, טקסטיל ועוד. הוא מתאים ליוצרים שעוסקים בחידוש רהיטים, תכשיטנות, אמנות או כל מלאכת יד אחרת. בין אם אתם באים עם ניסיון של שנים או מחזיקים פטיש בפעם הראשונה, הסטודיה מאפשר לכם להצטרף לקהילה הולכת וגדלה של בעלי מלאכה, שחולקים זה עם זה ידע. אמה הכהן: "אנחנו נרגשים ללמד אנשים מיומנויות חדשות, ולהעריך יותר את עבודת היד. אין כאן חוקים מוגדרים: קונים הופכים למורים, מורים הופכים לתלמידים ותלמידים הופכים להיות חברי צוות".
על סדנא נוספת מבית הסטודיה תוכלו לקרוא כאן.
4. "אקו-סל", עם לי-רון פז
מה לומדים: על אופיו ותכונות החומר שממנו עשויים צמיגים, תהליך עיבוד רב שלבי, חיתוך, צביעה ועיצוב.
מה לוקחים הביתה: שני סלים ממוחזרים רב תכליתיים, בגודל 20 על 30 ס”מ, שעיצבתם בעצמכם.
משך הסדנא: 2.5-3 שעות.
מחיר: 250 שקל, כולל כל החומרים.
להרשמה: 0544-201202 / F.
עוד פרטים:
לי-רון פז היא אמנית אקולוגית, שמייצרת נדנדות ייחודיות לילדים מצמיגים ממוחזרים. "מפגש עם דנה ישראלי הוביל לפיתוח סדנת ‘אקו-סל’ במסגרת ‘מעדניית הסדנאות’", מספרת לי-רון. "שם נחשפתי להתעניינות הרבה שמגלות נשים בסדנא, בחומר ובתוצר הסופי. הסדנא מאפשרת לעסוק בחומר לא שגרתי, ובתהליך יחסית קצר ליצור מוצר מוגמר, מעוצב, ייחודי ושימושי. אני משתמשת בחומרים ובכלים פשוטים ונגישים, ובטכניקות ידידותיות ושנרכשות בקלות. אני מאמינה בשיתוף מידע וידע, ולכן משתפת ומגלה את כל הסודות והטכניקות בעבודה עם צמיגים. המשתתפות בהחלט יכולות להכין לעצמן סלים נוספים גם לאחר מכן, בבית. אני אוהבת את האינטראקציה עם נשים שמפרגנות לעצמן, ובאופן טבעי נוצרת בסדנא אווירה קלילה".
את הנדנדות יוצאות הדופן של לי-רון תוכלו לראות כאן.
5. "כרית טלאים", עם נועה וידמן מ"טקסטיליה אוסף בדים"
מה לומדים: לתפור כרית בעבודת טלאים. לתכנן קומפוזיציה, לבחור צבעים ודוגמאות, לסמן, לגזור ולחבר את הבדים.
מה לוקחים הביתה: כרית טלאים.
משך הסדנא: שלוש שעות.
מחיר: 200 שקל (יש גם סדנה לעיצוב אהילים מחומרים ממוחזרים).
להרשמה: 03-6839402 / 054-4649900 / Textilya.jaffa@gmail.com / עמוד הסדנא באתר.
עוד פרטים:
נועה תופרת פריטי טקסטיל לבית לפי הזמנה, בדגש על חומרים ממוחזרים מטקסטיל ישן ומיוחד. היא גם אוספת ומוכרת פריטי טקסטיל לבית, בסגנון וינטג'. "בחרתי להעביר סדנאות כדי שכל אחת ואחד יוכלו להתנסות ולהכיר את העולם החמים והצבעוני של הטקסטיל, להתנסות בעיצוב לפי טעמו ולקבל את התחושה הנהדרת של פריט שעשית בעצמך לבית שלך".
6. "MOLET DIY workshop" (מיחדוש משטח הובלה לרהיט קיר), עם ארי ליברסון
MOLET זו מילה חדשה - קיצור ל-MOdulate your paLET.
מה לומדים: לפרק משטח הובלה פשוט ולהרכיב אותו מחדש בצורת רהיט קיר מודולרי, שמותאם לסביבת המגורים או העבודה - פרקטי, אסתטי ואקולוגי.
מה לוקחים הביתה: MOLET משלך, שעוצב ונבנה על ידך.
משך הסדנא: שלושה מפגשים של שלוש שעות.
מחיר: 500-700 שקל, תלוי בסוג הסדנא הנבחרת.
להרשמה: hola@molet.org / 052-6826496 / אתר
עוד פרטים:
ארי ליברסון הוא אדריכל, בוגר אוניברסיטת בואנוס איירס. יחד עם צוות אדריכלים אחרים הוא מנהל סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים בארגנטינה ובארץ. הסדנא היא פרויקט אישי שלו: "אני מאמין ש-THE MOLET PROJECT נועד כדי להעביר את מסר ה-UPCYCLE (מיחדוש ושדרוג חומרים). דרך העיצוב ניתן ליצור רהיט איכותי, אקולוגי, שימושי ,אסתטי ובר-קיימא, בעלות נמוכה. זה כלי עיצובי שאפשר ללמוד וללמד. 'הסטודיה', שבה התקיימו הסדנאות המצולמות, היא מקום קהילתי שמעודד כאלה יוזמות".
7. "חיים חדשים לרהיטים", עם אפרת אור מ''גלגול חוזר''
מה לומדים: מכירים את הנגרייה, את סוגי העצים השונים, מכינים את הרהיט שהבאתם לצביעה (כולל חיזוקים והוספת חלקים במקרה הצורך), לומדים טכניקות של צביעה, מבקרים בחנות צבע ועוד.
מה לוקחים הביתה: רהיט משופץ (ומייל עם כל החומר הנלמד).
משך הסדנא: ארבעה מפגשים של חמש שעות.
מחיר: 1,700 שקל (כולל כפפות, ניירות שיוף, רולרים, מברשות, צבע + לכה וחומרים להתנסויות וללימוד).
להרשמה: 054-940955 / F
עוד פרטים:
"לשפץ רהיט זה תהליך יסודי", אומרת אפרת אור, שזה מקצועה. "לכן הסדנא כוללת כמה מפגשים - עד שישה אנשים בקבוצה - אצלי בבית. האווירה מקסימה וחברויות רבות נוצרות במהלך הסדנא".
8. "Patricia's workshop", עם פטריסיה גלמן
מה לומדים: לתקן, לשפץ ולצבוע את הרהיט שלנו ולייצר טקסטורות שונות בצביעה. הצביעה כוללת טיול בשוק הפשפשים, הסבר על אופן הבחינה והבחירה של רהיט ישן - האם הוא הרהיט נכון ומתאים לשיפוץ?
מה לוקחים הביתה: רהיט מושלם, ששיפצתם וצבעתם בעצמכם (ואת הידע לעשות זאת בעתיד).
משך הסדנא: שמונה מפגשים של שלוש שעות.
מחיר: 1,600 שקל.
להרשמה: 052-8611896 / gelman.patricia@gmail.com
עוד פרטים:
פטריסיה גלמן היא ציירת וגם יוצרת שעוסקת באמנות שימושית בסגנון הניאו בארוק ובציור דקורטיבי על רהיטים. "הרצון לשתף, ובעיקר ההנאה של התלמידים, הובילו אותי ליצור את הסדנאות שלי. הסדנא משנה את תפיסתנו לגבי רהיטים והיכולת של כל אחד מאיתנו לייצר חלום, ומועברת בבית עותמאני עתיק ומקסים ביפו".
9. סדנא לשדרוג וצביעת רהיטים, עם הגר יואלי
מה לומדים: צביעה חלקה, איך ניגשים לסוגי רהיטים שונים, איך מחזיקים מברשת וכו'. טכניקות צביעה שונות - יישון כפרי, יישון צרפתי, הזהבות, טקסטורות, סוגי שבלונות, פסים, צביעה שקופה ועוד. כל אחד/ת מביא/ה פריט ועושה עליו עבודה אישית.
מה לוקחים הביתה: שלל פריטים דקורטיביים לבית שעליהם לומדים את הטכניקות ורהיטים מהבית שעברו תהליך של שדרוג וצביעה. יש שיצאו עם שרפרף ויש ששדרגו את המטבח (הביאו דלתות ועבדו במקביל על השאר).
משך הסדנא: חמישה מפגשים של שלוש שעות.
מחיר: 1,570 שקל (כולל משטחים, חומרים וכיבוד, כמובן).
להרשמה: 054-4420660 / באתר / F
עוד פרטים:
הגר יואלי היא מומחית לשדרוג הבית בצבע, שמייעצת ומשרטטת תוכניות אדריכליות בצבע, לקהל פרטי ועסקי. מזה 14 שנים עוסקת בצביעת מטבחים, רהיטים וקירות מיוחדים, כותבת בסלונה וב-XNET. "לסדנא מגיעים אנשי מקצוע לצד אנשים שלא נגעו בצבע ולכל האחד האפשרות להתפתח ולהמריא מהמקום בו הוא נמצא. החוויה חושית וחושנית. כשמתעורר בנו חשק לצבוע רהיט או קיר סימן שמשהו באנרגיה שלו כבר לא משרת אותנו יותר והגיע הזמן לעשות כוונון מחדש".
10. בובות לבד, עם אילת גזית
מה לומדים: ליבוד במחט - טכניקה מקסימה ופשוטה לעיבוד סיבי צמר ויצירת בובות (בדרך כלל חיות, אבל לא רק).
מה לוקחים הביתה: חיית לבד (או פרח, לב, בובה).
משך הסדנא: שלוש-ארבע שעות.
מחיר: 280 שקלים.
להרשמה: ayeletgazit@gmail.com / F
עוד פרטים:
אילת גזית היא מעצבת שיוצרת את "Lazy Animals", בובות אצבע סרוגות ומלובדות בעבודת יד. "שנים של התנסות וחקירה של טכניקות שונות לעבודה עם טקסטיל הובילו אותי אל הליבוד, והתאהבתי בו מייד. יש משהו קסום בפשטות של הטכניקה, שאינה מצריכה הרבה תכנון ואסטרטגיה, מאפשרת תיקון מתמיד של טעויות וגם מאוד מרגיעה וממכרת. לאחר שהקמתי את 'Lazy Animals' קיבלתי לא מעט פניות והבנתי שאני לא היחידה שרואה את הקסם שבליבוד. החלטתי, לצד יצירת החיות העצלות, גם להעביר סדנאות".
11. יצירת תיק קלאץ', עם מאיה יוגב מ"Pikulabags"
מה לומדים: הכנת מסגרת לתיק קלאץ', גזירת הבד והרכבת התיק.
מה לוקחים הביתה: תיק קלאץ' מעוצב, חיוך, סיפוק וטעם של עוד!
משך הסדנא: שלוש שעות.
מחיר: 300 שקל (כולל כל החומרים הנדרשים להכנת התיק).
להרשמה: maja.yogev@gmail.com / 052-7333060 / באתר
עוד פרטים:
מאיה יוגב הגיעה לישראל מסלובניה, בעקבות מפגש עם בחור ישראלי. המפגש התפתח לאהבה, חתונה, מעבר לישראל, שני ילדים ומשפחה. במקצועה היא וטרינרית וכשהגיעה לארץ החליטה לחזור לתחום מלאכות היד, שהיה מוכר לה מימי ילדותה, כדי ליצור משהו משלה, שיאפשר לה להתפרנס כעולה חדשה. "בסדנא מכינים תיק קלאץ' מבדי כותנה מעוצבים (שיתוף פעולה בין pikulabags ו"כותונת"). זו נגיעה בעולם שלא בהכרח מוכר, כמו תפירה במכונת תפירה, בחירת בדים, התאמת צבעים, דיוק וסבלנות. תמיד צץ ועולה המאבק הפנימי של כל אחת בין הרצון ליצור פריט שהוא פרקטי, שיתאים לבגדים השחורים או האפורים, ובין קלאץ' בעיצוב נועז. כל אחת מביאה את האישיות שלה לעיצוב וליצירה, וזה תמיד משאיר טעם של עוד - ואפשר להמשיך ולהכין תיקים נוספים בבית, לחברות אהובות במיוחד".
12. בובות בד עם נטע עמיר
מה לומדים: טכניקות שונות ופטנטים ליצירת בובות, תוך שימוש חוזר בחומרים. התוצאה מקורית, עשירה בפרטים והבעות.
מה לוקחים הביתה: בובה.
משך הסדנא: שעתיים עד שמונה שעות, תלוי בסוג הסדנא.
מחיר: 200 שקל לסדנא של ארבע שעות.
להרשמה: neta-amir@hotmail.com
עוד פרטים:
נטע עמיר היא אמנית ומורה לאמנות, בדגש על טקסטיל ובובות. "הסדנאות מאפשרות לי להתפרנס מעיסוק שקשור באמנות שלי, ולהציג את העבודה שלי בצורה שהיא יותר תקשורתית מאשר בגלריה או מוזיאון. הסדנא מאפשרת לבאים אליה להבין ולחוות את תהליך היצירה, שאצלי משלב דיספלינות של עבודת יד ואמנות ומעודד אנשים למצוא שימושים מעניינים ומקוריים לטכניקות מסורתיות של עבודת יד. תוך כדי העבודה המשתתפים מפתחים רעיונות ושילובים בעצמם, וזה בעצם החלק הכי חשוב מבחנתי - לתת כלים ליצור בובות מחומרים שזמינים בכל בית, ולעודד אנשים ליצירה עצמאית ומקורית, שלא נשענת על שבלונות שעיצב מישהו אחר".
13. עיצוב כובע לבד בדיגום חופש, עם יעל כהן, ''Justine Hats''
מה לומדים: טעימה חווייתית מעולם הכובענות, ייצור ועיצוב כובע לבד בדיגום חופשי על אימומי עץ. טכניקת העבודה מתבססת על חימום בקיטור ומתיחה של חומר הגלם, עיבוד ידני ועיצוב שלו.
מה לוקחים הביתה: כובע לבד בעיצוב ובהתאמה אישית.
משך הסדנא: שני מפגשים של שעתיים.
מחיר: 600 שקל, כולל חומרים (יש גם סדנא לעשיית כובע קוקטייל, ב-500 שקל).
להרשמה: 052-8836883
עוד פרטים:
ליעל כהן סטודיו לעיצוב כובעים בעבודת יד, בטכניקות עבודה מסורתיות מעולם הכובענות (''Justine hats''). "חלק מהחזון שלי הוא להחזיר את מקצוע הכובענות לישראל, כמלאכת יד מקצועית ומשמעותית בשיח תרבותי אופנתי מקומי. אני מלמדת בבצלאל, במחלקה לצורפות ואופנה, בבית ספר 'הגילדה' בתל אביב ובסטודיו שלי בתל מונד. בכך אני מקדמת ומכשירה דור של מעצבי כובעים, שיוביל את הפריחה המחודשת של כובענות בישראל. הסדנאות שאני מעבירה לקהל הרחב חווייתיות וייחודיות, הן מבחינת התוכן התיאורטי שאליו הם נחשפים והן מבחינת הטכניקה שלומדים המשתתפים. בסוף כל סדנא יוצאים המשתתפים עם תוצר מובהק, שמותאם למידתם ולטעמם, פרי ידם".
14. "מעדניית הסדנאות" של דנה ישראלי
זו לא סדנא אחת, אלא יריד מעשי של סדנאות שונות.
מה לומדים: לבחירה - נגרות, ריפוד, הדפס, סריגה, תפירה, אפייה, מחזור צמיגים ועוד.
מה לוקחים הביתה: לכל סדנא יש תוצר משלה.
משך הסדנא: כל סדנא נמשכת שעתיים.
מחיר: בערך 300 שקל לאחת (תלוי בסוג הסדנא), כולל כל החומרים, כיבוד עשיר ועוד הפתעות.
להרשמה: דרך האתר.
עוד פרטים:
דנה ישראלי היא יזמית בתחום ה-DIY, צלמת, בלוגרית וכותבת בתחום (ספרה נקרא "סדנא פרטית עם דנה ישראלי'') ועורכת המגזין ''DIY - WOW TO''. "אירוע 'מעדניית הסדנאות' הוא אירוע קונספט ראשון מסוגו בישראל, שיזמתי ביחד עם עידית זומר. בחלל גדול אחד מתקיימות בו זמנית סדנאות שונות. לאירוע נבחרות מיטב המנחות בארץ - כל אחת בתחום ההתמחות שלה. המשתתפות נרשמות מראש ומחליטות באילו סנדאות הן רוצות להשתתף ביום המעדנייה. כל סדנה מתקיימת בכמה סבבים, כך שקל להתנסות בכמה סדנאות. האירוע הקרוב יקרה במתחם התחנה, ב-6-7 במארס. לצד מתחם הסדנאות מתקיים שוק TAKE AWAY, שבו נמכרים כלים וחומרי יצירה".
15. "מיני קורס לרוכב / קורס למכונאי חובב", של המרכז הישראלי למכונאות האופניים, בית ינאי
זו לא סדנא יצירתית, אלא שימושית. היא נולדה מתוך צורך לתת מענה למספר רוכבי אופניים, שהולך וגדל. מחירי התיקונים בעיר הינם גבוהים מאוד, והסדנא מאפשרת לרוכב החובב לדעת לשמר את אופניו ולתקן אותם בעצמו בעת הצורך. כחלק מתפיסת עולם סביבתית ואמונה ב-"Power to the people", בעיני יש חשיבות רבה לקיומה של סדנא מסוג זה. היא פתוחה לרוכבי/רוכבות אופניים מכל הסוגים ובכל הרמות, ממתחילים ועד לעוסקים בתחום.
מה לומדים: להכיר את המכלולים המרכיבים את האופניים, בהתאם לרמות השונות. בקורס מפרקים את האופניים עד לשלב הראשוני - השלדה, ואז מרכיבים אותם חזרה. לומדים כיצד לטפל ולתחזק את האופניים לבד, לאתר ולהתגבר על תקלות, לאלתר בשטח בשעת חירום, ומקבלים טיפים לשימוש נכון, יעיל ובטוח.
מה לוקחים הביתה: ניסיון מעשי ומיומנות, ידע והבנה של כל הקשור לתחזוקה עצמית של האופניים, ביטחון עצמי, שיפור איכות הרכיבה ותעודת הסמכה.
משך הסדנא: מיני קורס לרוכב אורך תשע שעות. קורס למכונאי החובב אורך 15 שעות.
מחיר: מיני קורס - 590 שקל. מכונאי חובב - 1,100 שקל.
להרשמה: אילן 0522871388 / חי 0545922722 / F / bikeschoolpro@gmail.com
עוד פרטים:
המרכז הישראלי למכונאות אופניים מספק חלקי חילוף ושירות תיקוני אופניים בתשלום, מעניק ליווי טכני של מסעות אופניים בחו"ל ובארץ ומכשיר נוער בסיכון ואוכלוסיות חלשות המעוניינות לחזור לשוק העבודה. לדברי חי כהנא מהמרכז, "הסדנה נוצרה על מנת לחבר בין כל הרוכבים, להפיץ ולהעשיר ידע חיוני הנדרש לכל מי שעוסק בכל סוגי הרכיבה, ולהעלות את רמת התחזוקה והבטיחות של אופניים ורוכבי אופניים בארץ. לעבור מתחזוקת שבר לתחזוקה שוטפת. המרכז הוא יחידי בארץ ומהבודדים בעולם, במודל המזמין את הציבור הרחב להגיע עם אופניים לעשות טיפול עצמי בחינם, בחלל מתקדם, ממוזג וחדש הכולל עמדות עבודה אישיות, כלים מקצועיים והדרכה במידת הצורך. הרוכב שמגיע אלנו לצורך רכישת מיומנות וניסיון מעשי מקבל כרטיס פתוח למשפחת המרכז, דבר המאפשר למשתתפים לקחת חלק בפעילויות השונות, בדומה לקהילה או קבוצה שנפגשת שוב ושוב באירועים שנתיים ופעילויות יזומות. בימים אלו מתגבש קורס ראשון מסוגו בארץ - קורס מכונאיות חובבות מוסמך, לנשים בלבד. קורס הכולל מדריכות נשים ומשתתפות נשים (שמסתבר שגם באופניים הן המין החזק).
לסיום, אי אפשר שלא להזכיר את אודליה איש, בעלת "טווילינג", סטודיו לסדנאות ליצירת תכשיטים מחרוזים, שיזמה את קבוצת הפייסבוק ''סדנאות וקורסים בתחום היצירה''. שאלתי אותה מה הביא אותה להקים את הקבוצה: "בפייסבוק לא מצאתי קבוצה שכל עניינה הוא לרכז את הפעילות היצירתית בכל רחבי הארץ. בנוסף, שמתי לב שיש צורך דומה אצל כל מי שאוהבת ליצור כמוני, אך קורסים וחוגי מתנ"ס מקומיים לא תמיד עונים על הצורך הזה. החלטתי לעודד יוצרות לפתוח סדנאות בכל רחבי הארץ".
חותם את הפוסט הוא המרכז לחינוך סביבתי בחירייה. במרכז אין סדנאות קבועות, אך הוא מקיים סדנאות שמותאמות לקבוצות שמגיעות לבקר בו. שאלתי את סיוון רובין, האחראית על תחום תרבות ואירועים, מה לדעתה עומד מאחורי הפופולריות של הסדנאות. "חוקרים שניסו להבין את הצלחת איקאה טבעו מושג המכונה 'אפקט איקאה'", היא אומרת. "לטענתם, כאשר אנחנו בונים בעצמנו דברים אנו מפריזים בהערכת היצירה. כלומר, העבודה מגבירה את האהדה לתוצאותיה. תופעה זו יכולה להסביר גם את טרנד ה'עשה זאת בעצמך' (DIY), בוודאי אם מדובר בפריט שהכנו את כולו בעצמנו מחומרים בשימוש חוזר. מוצר שכזה הינו בעל חיי מדף ארוכים יותר ולכן יש לו השפעה נרחבת על הסביבה בכלל, והפסולת בפרט. זהו כוח אזרחי ואלטרנטיבה לתרבות הצריכה וההשלכה - מעבר מטביעת רגל אקולוגית לטביעת יד אקולוגית"!
>> עוד רעיונות לפרויקטים של DIY - כאן