בוטנים הם תוספת מצוינת לנודלס מוקפץ עם ירקות. מעבר לטעם ולפריכות, הם משביעים מאוד, בזכות תכולת החלבון והשומן שלהם, ובמיוחד כשמשתמשים בהרבה ירקות ובספגטי מחיטה מלאה. אפשר כמובן להכין את הירקות והבוטנים ללא פסטה.

 

 

המרכיבים

 

  • ‭1/3‬ חבילה ‭170)‬ גרם) ספגטי מחיטה מלאה  
  • 1 בצל
  • 2 פלפלים אדומים
  • ‭1/4‬ כרוב
  • 1 זוקיני
  • ‭1/2‬ כפית שמן שומשום קלוי
  • ‭1/2‬ כפית זנגוויל טרי קצוץ
  • 2 כפות רוטב סויה אמיתי
  • ‭1/3‬ כוס בוטנים קלויים וקלופים 
  • 1 כף עלי כוסברה קצוצים גס או בצל ירוק

 

ההכנה

 

‭.1‬ מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן ומסננים. מניחים בצד.

‭.2‬ פורסים את הירקות לפרוסות בעובי זהה. שמים בווק עם שמן השומשום על האש הגבוהה ביותר ומערבבים-מקפיצים עם כף עץ ‭5-כ‬ דקות, עד שהם מתרככים קלות.

‭.3‬ מוסיפים את הזנגוויל ורוטב הסויה ומערבבים. מוסיפים גם את הבוטנים והכוסברה או הבצל, מערבבים, טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה אם צריך. מוסיפים את הספגטי המבושל ומקפיצים כדקה לחימום ולהטמעת הטעמים.

 

 

    >> לכל המתכונים של גלי לופו אלטרץ