מרכיבים
4 מנות
- 4 בננות בשלות פרוסות לטבעות עבות
- 20 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות רום
לקצפת
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן
- 1 כפית סוכר
להגשה
- כ-50 שוקולד מריר, מגורד בפומפייה
- 4 נשיקות מרנג מפוררות
אופן ההכנה
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים כמה שניות נוספות. מכסים ושומרים במקרר.
- מחממים מחבת על להבה בינונית. ממיסים בה את החמאה ומוסיפים את הבננות. מטגנים את הבננות עד שהן מזהיבות, כ-3 דקות מכל צד.
- מפזרים על הבננות את הסוכר החום וממשיכים לטגן עד שהסוכר מתמוסס. מוסיפים את הרום ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים ומתקבל סירופ סמיך.
- מעבירים לקעריות הגשה, יוצקים מעל את הקצפת ומפזרים את השוקולד והנשיקות המפוררות.
- המתכון באדיבות "השף הלבן" של תנובה