מרכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, רצוי עם קליפה אדומה
- 3 כפות שמן (זית, רגיל או עירוב של שניהם)
- 2-1 לימונים, שטופים וחתוכים לרבעים או לשמיניות (כולל הקליפה)
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- חופן קטן של עלי מרווה
- מלח גס או אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לטריזים עבים.
- שמים את תפוחי האדמה בסיר בינוני. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, זורים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 7-6 דקות.
- מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר. מבשלים כ-2 דקות על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם, כדי לייבש אותם מעט.
- משמנים תבנית בינונית (בגודל של כ-30X20 ס"מ). שמים בתבנית את תפוחי האדמה ומוסיפים את הלימונים, קליפת הלימון ועלי המרווה. מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים.
- אופים כשעה. פעם ברבע שעה מוציאים את התבנית, הופכים את תפוחי האדמה (כדי שיהיו פריכים מכל הצדדים) ומחזירים לתנור. מגישים חם.