קרפ ברוטב שוקולטה ואגוזים

 

מרכיבים

15-10 קרפים

 

לקרפים

  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות חמאה מומסת
  • 1 כף תמצית וניל
  • שמן לשימון המחבת (רצוי בתרסיס)

 

לרוטב השוקולטה

  • 100 גרם אגוזי לוז
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל (1 מכל קטן) שמנת מתוקה
  • 2 כפות דבש

 

אופן ההכנה

 

הקרפים

  1. מנפים לתוך קערה את הקמח (זה חשוב כדי למנוע היווצרות גושים בתערובת). מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את החלב, הביצים, השמן, החמאה המומסת ותמצית הווניל. מערבבים היטב, רק עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה ללא גושים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה (בזמן שהבלילה במקרר מכינים את הרוטב).
  3. מחממים מחבת רחבה על אש בינונית. משמנים מעט את המחבת: מרססים מעט שמן מתרסיס (שתי לחיצות לכל היותר) או יוצקים 1/2 כפית שמן ומורחים אותה באמצעות מגבת נייר.
  4. יוצקים עם מצקת מעט מהבלילה למחבת המשומנת, ומחממים עד שצדו התחתון של הקרפ מתחיל לקבל צבע חום בהיר. הופכים ומחממים עוד 20-15 שניות.
  5. הופכים את הקרפ על צלחת, משמנים את המחבת שוב (כמתואר למעלה) וממשיכים לקרפ הבא. חוזרים על התהליך עם יתרת הבלילה.

 

הרוטב

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מפזרים את האגוזים בתבנית בשכבה אחת וקולים 10-8 דקות, עד שהם מזהיבים מעט ומפיצים ניחוח נעים. מקררים מעט וקוצצים גס.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מרתיחים יחד את השמנת והדבש. יוצקים מיד על השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מניחים לרוטב להתקרר ולהתייצב מעט.

 

ההגשה

  1. מקפלים קרפ לחצי. מורחים את הקרפ בקרם שוקולטה ומפזרים אגוזי לוז קצוצים. מקפלים שוב, מורחים שוב בקרם ומפזרים עוד אגוזים. חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים, ומגישים מיד.

 

 

מיני קרפים ברוטב סיידר חם עם פירות יער

 

מרכיבים

25-20 מיני קרפים (8-6 סועדים)

 

לקרפים

  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות חמאה מומסת
  • 1 כף תמצית וניל
  • שמן לשימון המחבת (רצוי בתרסיס)

 

לרוטב

  • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סיידר (משקה מוכן, לא תרכיז)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 כף מים
  • כ-300 גרם מיקס פירות יער קפואים

 

אופן ההכנה

 

הקרפים

  1. מנפים לתוך קערה את הקמח (זה חשוב כדי למנוע היווצרות גושים בתערובת). מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את החלב, הביצים, השמן, החמאה המומסת ותמצית הווניל. מערבבים היטב, רק עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה ללא גושים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה (בזמן שהבלילה במקרר מכינים את הרוטב).
  3. מחממים מחבת רחבה על אש בינונית. משמנים מעט את המחבת: מרססים מעט שמן מתרסיס (שתי לחיצות לכל היותר) או יוצקים 1/2 כפית שמן ומורחים אותה באמצעות מגבת נייר.
  4. יוצקים עם מצקת מעט מהבלילה למחבת המשומנת, ומחממים עד שצדו התחתון של הקרפ מתחיל לקבל צבע חום בהיר. הופכים ומחממים עוד 20-15 שניות.
  5. הופכים את הקרפ על צלחת, משמנים את המחבת שוב (כמתואר למעלה) וממשיכים לקרפ הבא. חוזרים על התהליך עם יתרת הבלילה.

 

הרוטב

  1. מרתיחים יחד את השמנת, הסיידר ותמצית הווניל, ומניחים בצד.
  2. מחממים על אש בינונית סיר מתכת עם תחתית עבה. מפזרים בתחתית הסיר בשכבה אחידה מעט סוכר, ומחכים שהוא יהפוך לנוזל שקוף וזהוב. מוסיפים עוד סוכר בשכבה אחידה, מחכים שגם הוא יהפוך לנוזל זהוב ומתחילים לערבב. מוסיפים את שארית הסוכר לאט, תוך כדי ערבוב, וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר הופך לקרמל.
  3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הנוזלים לאט, תוך כדי ערבוב (זהירות – הם עלולים להתיז בהתחלה). ממשיכים לערבב עד שמתקבל נוזל אחיד.
  4. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עוד כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
  5. מערבבים את הקורנפלור עם המים למשחה אחידה. מוסיפים לרוטב, מערבבים היטב, מורידים מהאש ומקררים עד שהרוטב חמים.

 

ההגשה

  1. מניחים מיני קרפ על צלחת. מורחים אותו במעט רוטב ושמים עליו כפית פירות יער. מניחים עליו מיני קרפ נוסף, מורחים גם אותו ומניחים גם עליו פירות יער. חוזרים על הפעולה עד שמתקבל מגדל של 8-7 קרפים.
  2. יוצרים באותו אופן עוד שני מגדלים ומגישים מיד.

 

טיפ

  • אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור אותו במקרר כשהוא מכוסה. לפני ההגשה מחממים אותו על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא חמים.

 

 

  • הקרפים הם חלק מקינוחי החורף המוגשים ברשת ד"ר לק