מכירים את עוגות ה"משוך אותי" – עוגות השמרים העשויות דפים-דפים שנפרדים במשיכה קלה? אז הנה הגרסה המלוחה שלהן: דפי פיצה מבצק שמכיל גבינת פרמזן.

 

אם אתם רוצים ללכת עד הסוף, הוסיפו פרוסות גבינה צהובה בין דפי הבצק (תזדקקו לכ-20 פרוסות).

 

>> עוד מתכונים מצוינים של ענבל רובין - בבלוג שלה, "מתוקים ומאפים". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

2 פיצות ב-2 תבניות אינגליש קייק

 

לבצק

  • 500 גרם (3/4 3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
  • 25 גרם שמרים טריים או 15 גרם (1/2 1 כפות) שמרים יבשים
  • 1 כף (15 מ"ל) שמן
  • 220 מ"ל (1 כוס פחות 1 כף) מים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת

 

לרוטב העגבניות

  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מעט טימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

1. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים עם וו הלישה במהירות בינונית במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-10 דקות. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר 10-8 שעות.

2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד (אפשר להכין את הרוטב בלי הגבינה, ולאחר מכן לפזר אותה על המאפה לפני האפייה).

3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ ומיישרים את השוליים עם סכין.

 

   (צילום: ענבל רובין)
(צילום: ענבל רובין)

 

4. מחלקים את מלבן הבצק לאורכו ל-2 מלבנים קטנים יותר. מחלקים כל מלבן ל-8 חתיכות, וחוצים כל אחת מהן. בסופו של דבר אמורים להיות 32 מלבנים.

 

   (צילום: ענבל רובין)
(צילום: ענבל רובין)

 

5. מורחים את המלבנים ברוטב העגבניות ומסדרים אותם בתבניות בעמידה, כשהם צמודים זה לזה. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

   (צילום: ענבל רובין)
(צילום: ענבל רובין)

 

6. מפזרים על הבצק מעט מלח, טימין ופלפל שחור ואופים כ-25 דקות, עד להזהבה.

 

טיפ

  • משאריות הבצק אפשר להכין פיצות קטנות בכל צורה שרוצים. אני הכנתי פיצות בצורת לב.