אין כמו חג ט"ו בשבט כדי להזכיר לנו את שפע המגדנות שהטבע והאדמה מעניקים לנו, וחבל לשמור את כל הטוב הזה רק ליום החג. לפניכם מתכון לעוגיות קלות ופיצוחיות ללא גלוטן, שגם טבעונים יכולים לאכול. המתכון פשוט ומצריך קערת ערבוב אחת. רק אזהרה קטנה, העוגיות הללו ממכרות ולכן מומלץ להכפיל כמויות.

 

 

החומרים ל 20 עוגיות:
 
  • 1 כוס (140 גרם)  קמח קונדיטור, ללא גלוטן, מסובסד
  • ½ כוס דחוסה (50 גרם) שבבי קוקוס
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה
  • 100 גרם שמן קוקוס קר
  • 1/2בננה בשלה, מעוכה היטב. ניתן להשתמש גם ב-3 כפות של רסק תפוחים
  • 100 גרם (כ-3 כפות) מחית תמרים מפוררת. ניתן להמיר את מחית התמרים בקונפיטורת פרי
  • 1/4כוס (25 גרם) אגוזי מלך ושקדים קצוצים
 
ההכנה
 
1. מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס. בקערה מערבבים את החומרים יחד לפי סדר הופעתם ברשימת החומרים.
2. מניחים נייר אפייה על גבי תבנית האפיה, יוצרים צורת עוגיות עגולות בעזרת כף (אם מעט דביק, ניתן להרטיב את הידיים במעט מים).
3. אופים כ-15-20 דקות עד להזהבה. מצננים ומגישים.
 
מתכון פשוט שמצריך קערת ערבוב אחת (צילום: עינת מזור)
מתכון פשוט שמצריך קערת ערבוב אחת (צילום: עינת מזור)
 
  מערבבים את החומרים יחד לפי סדר הופעתם ברשימת החומרים (צילום: עינת מזור)
מערבבים את החומרים יחד לפי סדר הופעתם ברשימת החומרים (צילום: עינת מזור)
 
 יוצרים צורת עוגיות עגולות בעזרת כף  (צילום: עינת מזור)
יוצרים צורת עוגיות עגולות בעזרת כף (צילום: עינת מזור)
 
 
>> חפשו אותי בפייסבוק: שפית עינת מזור-המרכז לתזונה בריאה
 

הכותבת היא מומחית לקולינריה בריאה, שפית מרצה ומחברת ספרי בישול.

 

 

עוד מתכונים ללא גלוטן של עינת מזור:

>> טארט ירקות קליל

>> כדורי פלאפל בכלום עבודה

>> עוגת שכבות חגיגית