מתכון של דודו אוטמזגין, באדיבות קמח "מאסטר שף".

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ

 

  • 4 ביצים
  • 80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום כהה
  • 120 גרם (1 כוס פחות כף) קמח תופח
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן חצויים
  • 150 גרם (1 כוס) צימוקים
  • 175 גרם (1 כוס גדושה מאוד) דבלים, חתוכות לרבעים
  • קורט קינמון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה (כולל הדפנות).
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם עם מיקסר ידני או בערבוב עם כף). שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומערבלים במשך כ-30 שניות.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בתערובת (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מפסיקים את פעולת המיקסר, מנקים את דפנות הקערה בלקקן ומוסיפים את שאר המרכיבים. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומערבלים רק עד שהאגוזים והפירות היבשים נטמעים בתערובת.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 דקות. מצננים.
  5. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  6. חותכים את העוגה לפרוסות בעובי 2 מ"מ, ומסדרים אותן בשכיבה בתבנית. אופים 5 דקות ומצננים. שומרים בכלי אטום עד חודש.