ארוחת ערב (צמחונית) המוכנה בווק. המנה כוללת נודלס, ירקות, ביצים ותבלינים. מנה עשירה, מחממת ומשביעה. תוספת הכורכום תורמת לצבע יפה וגם לבריאות בזכות הכורכומין שבתבלין.

 

נודלס בווק

מרכיבים (4 מנות)

  • 2 ביצים גדולות
  • כפית אבקת צ'ילי
  • כפית אבקת כורכום
  • 1/4 כוס שמן צמחי (שמן קנולה למשל) = 60 מ"ל
  • בצל גדול קלוף
  • 2-2.5 כפות רוטב סויה
  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני (250 גרם)
  • 150 גרם שעועית ירוקה קפואה (עדינה או רגילה)
  • 200 גרם נודלס בעובי בינוני או דק
  • מלח אטלנטי, גס או רגיל לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • אופציונלי: 1-2 פלפלי צ'ילי פרוסים דק, אפשר להוסיף בזמן הבישול או רק לקשט את המנה המוכנה
  • בצל ירוק פרוס- החלק הירוק בלבד

 

אופן ההכנה

1. קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.

2. רוחצים את תפוחי האדמה, מבשלים אותם שלמים בקליפתם ומצננים (אפשר להכין יום לפני). קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות.

3. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים למשך דקה ומסננים.

4. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן.

5. טורפים את הביצים בקערית וממליחים מעט.

6. משמנים ומחממים מחבת קטנה, יוצקים לתוכה מחצית מכמות הביצים הטרופות ומטגנים משני הצדדים להזהבה בלבד. מעבירים לצלחת, מגלגלים וחותכים לפסים, ליצירת "אטריות" חביתה. חוזרים על התהליך עם שארית הביצים.

7. מערבבים בקערית קטנה את אבקת הצ'ילי והכורכום, מוסיפים מעט מים לקבלת משחה דלילה.

8. מחממים את השמן בווק גדול וכבד.

9. מוסיפים את פרוסות הבצל ומבשלים עד לריכוך.

10. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את תערובת (משחת) הצ'ילי והכורכום, מערבבים.

11. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים. מטגנים 2-3 דקות.

12. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מערבבים קלות (שלא יתפרקו), מטגנים כ- 2 דקות.

13. מוסיפים את השעועית הירוקה, מערבבים.

14. מוסיפים את הנודלס המבושלים, מערבבים.

15. מבשלים ומערבבים מדי פעם במשך דקות אחדות, עד שהנודלס מצופים ברוטב וחמים.

16. מתבלים במלח ובפלפל שחור.

17. מקשטים ב'אטריות' החביתה.

 

להגשה

  • לאוהבי חריף: לקשט את המנה במספר פרוסות של פלפל צ'ילי חריף.
  • לקשט כל מנה בפרוסות בצל ירוק- החלק הירוק בלבד.

 

חני הראל היא בעלת הבלוג לימון וג'ינג'ר