ממולאים אסלים לצד קישואים בגריל

 

מרכיבים

  • 1 טחול ממולא

 

לפרגית הממולאת

  • 200 גרם כבדים
  • 4 יחידות פרגית
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • 1 כף עריסה או סחוג
  • 2 כפות שומן כבש
  • 100 גרם בשר טחון
  • ½ כפית כמון
  • חופן כוסברה טרייה

 

לקישואים בגריל

  • 5 קישואים
  • 1 בצל לבן
  • שן שום
  • ½ לימון
  • נענע טרייה

 

הוראות ההכנה

1. עוטפים את הטחול הממולא בנייר כסף, מניחים על גבי הגריל וצולים במשך כ-10 דקות.

2. משטחים פרגיות על נייר פרגמנט.

3. בקערה מערבבים את הכבדים, הבשר הטחון, הצ'ילי, העריסה, השומן והתבלינים.

4. מסדרים כף מהתערובת על גבי כל פרגית ומגלגלים לרולדה (עם נייר הפרגמנט).

5. עוטפים כל רולדה בנייר כסף ומניחים על הגריל ל-20 דקות.

6. הקישואים: שורפים את כל המרכיבים על גבי הגריל. לפני ההגשה מתבלים בנענע טרייה ולימון (ניתן לפרוס את הלימון כולל קליפתו ולהוסיף לסלט). אחרת, ניתן להזליף מיץ מלימון טרי.

 

שוק טלה מרקש לצד מטבוחת פלפלים חריפים

 

מרכיבים

  • 3 יחידות אוסובוקו (300 גרם)
  • 1 כוס שמן זית
  • 5 ענפי זעפרן
  • 1 כפית כמון
  • 10 שיני שום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כוסברה

 

למטבוחת הפלפלים

  • 10 גמבות
  • 2 עגבניות
  • 2 פלפלים אדומים חריפים
  • 5 שיני שום
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

1. מורחים את הבשר בכל התבלינים והשמן. מניחים לצדו את שיני השום, מניחים בנייר כסף ומטמינים בגריל למשך שעתיים (במידה ויש טאג'ין, מוטב להניח את האוסובוקו בטאג'ין).

2. המטבוחה: קולים את כל המרכיבים. קולפים וקוצצים גס.

3. יוצקים שמן למחבת, מבשלים על אש נמוכה במשך שעה.

4. טוחנים מחצית מן המטבוחה ומשלבים עם המטבוחה שלא נטחנה.

5. מגישים את הטלה לצד המטבוחה.

 

לוקוס מרוקאי לצד מזט גזר מרוקאי

 

מרכיבים

  • 500 גרם פילה לוקוס
  • 2 כפות לימון כבוש
  • 2 כפות אריסה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מכל סוג
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 יחידות עגבניות
  • 10 שיני שום
  • 1 פלפל חריף
  • מלח, פלפל
  • 1 לימון

 

לגזר המרוקאי

  • 3 גזרים
  • 5 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כפית אריסה
  • 1 כף צ'ילי מתוק
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה

1. מעסים היטב את הדג בכל התבלינים (לימון כבוש, עריסה, מלח, פפריקה, שמן זית).

2. צולים את הדג בגריל.

3. שורפים את העגבניות, השום והפלפל החריף על גבי הגריל ולאחר מכן, קוצצים גס. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

4. סלט הגזר: צולים את הגזרים עם מעט שמן זית וכוסברה.

5. קוצצים את הגזרים, מערבבים עם הרוטב ומניחים לעמוד כחצי שעה, לספיגת הטעמים.

6. מעבירים את הדג וסלט הירקות הצלוי לצלחת הגשה, מזליפים לימון טרי ומגישים לצד המזט של הגזר המרוקאי.

 

בלאדי מרי מרוקאי

 

מרכיבים

  • ½ כפית אריסה או סחוג
  • 60 וודקה
  • 150 מ"ל מיץ עגבניות
  • 1 טיפה טבסקו
  • 4 טיפות וורצ'סטר
  • 30 מ"ל מיץ לימון
  • 1 מקל סלרי
  • קמצוץ מלח ופלפל

 

אופן ההכנה

1. לכתוש קרח.

2. לסנן לכוס נמוכה מלאה בקרח כתוש.

3. לקשט בפלפל חריף וסלרי.