מרכיבים
2 מנות
- מעט שמן לטיגון
- 1 כוס אורז אדום
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 1 בצל
- 6 תאנים מיובשות, חתוכות לקוביות
- 3 כפות צימוקים לבנים
- 6 כפות בצל ירוק קצוץ
- 1/2 כוס גרגירי רימון
- מלח
לרוטב
- 15 עלי גפן מוחמצים
- 1 כוס יוגורט עזים
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים בסיר מעט שמן. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו דקה-שתיים. מתבלים במלח ומוסיפים 1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות, עד שהאורז מוכן. מצננים לטמפרטורת החדר.
- קולים את השקדים במחבת יבשה (ללא שמן) על להבה בינונית, עד שהם משחימים מעט ומפיצים ריח נעים. מעבירים לצלחת.
- חוצים את הבצל ופורסים אותו. מחממים מעט שמן במחבת שבה קלינו את השקדים. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהו מזהיב.
- טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
- רם ענתבי הוא השף הראשי של רשת בתי הקפה ג'ו