עוגיות טעימות להפליא שמזלפים לתבנית בקלות בעזרת שק זילוף עם צנתר משונן, המקנה להן צורה של שושנים.

 

השיעור המעשי הראשון שלי בבית הספר "קורדון בלו" היה אפיית עוגיות אלה. עד אז לא ידעתי להעריך את הפשטות שבשילוב הזה בין בצק פריך לקליפת לימון.

 

מרכיבים

50 עוגיות

 

  • 1 כוס פחות 1 כף גדושה (120 גרם) קמח
  • 1/2 (50 גרם) שקדים טחונים
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את הקמח עם השקדים הטחונים וקורט מלח.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד.
  4. ממשיכים לערבל ומוסיפים, לפי הסדר, את הביצה, קליפת הלימון, תמצית הווניל ותערובת הקמח והשקדים. מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות). מרקם הבצק צריך להיות רך ועדין כי הוא מיועד לזילוף.
  5. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר כוכבי בקוטר 7 מ"מ.
  6. מזלפים בתבנית שושנים קטנות במרחק של 3 ס"מ זו מזו. אם ההזלפה לא עלתה יפה – לא נורא: מרימים בעזרת מרית את הבצק, מחזירים לשק הזילוף ומזלפים מחדש.
  7. אופים 20-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט ומתקשות.
  8. מצננים את העוגיות כשעה לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי אטום.

 

גיוונים

  • אפשר לשנות את צורת העוגיות בקלות באמצעות שינוי צורת הצנתר או גודלו. אפשר גם לחבר צמדי עוגיות באמצעות מליות שונות וליצור כך עוגיות סנדוויץ' מקוריות.
  • אפשר להמיר עשירית מכמות הקמח (1 כף גדושה) באבקת קקאו כהה – כך יתקבלו עוגיות בצבע כהה ובטעם שוקולדי.

 

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב. המתכון הוא מתוך ספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"