הסיפור הולך ככה: שכבה לה סיון בנינוחות במיטה והחלה לקרוא את הספר "מלכת היופי של ירושלים" שכתבה שרית ישי. אני, שלא קראתי ספר מימי (למעט סדרת "קופיקו" בילדותי), וזאת עקב הפרעות קשות בקשב וגם בריכוז, הסכמתי לשמוע שהספר מקסים ושבין השורות מוזכר לא פעם צמד המילים "חמין מקרוני" - צמד שדיבר אלי וכבמטה קסמים הזקיף את קומתי והפך אותי למרוכזת ונינוחה.

 

זהו מאכל של יהודי ספרד, וכמו כל מתכון מסורתי גם כאן יש כמה וכמה גרסאות. המתכון הזה הוא קצת מכל דבר, והוא יצא כל כך טעים שלכבודו אולי אני אבלע ריטלין ואקרא בכל זאת את הספר.

 

אפשר, אגב, להכין הכל אפילו יום קודם, לשמור במקרר ולהכניס לתנור כשלוש שעות לפני הארוחה.

 

 

>> עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי (השתמשתי בגודל 12)
  • שמן ניטראלי לטיגון (קנולה, למשל)
  • 10 שוקי עוף (פולקה), ללא עצם (לבקש מהקצב. ואפשר גם עם עצם או כל נתח אחר)
  • 1 בצל פרוס (השתמשתי בסגול)
  • 3 תפוחי אדמה (לא צריך לקלף)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח ומבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן. שומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול ומסננים (אם שכחתם לשמור את מי הבישול לא נורא, מים רגילים חמים טובים גם).
  3. מחממים 2 כפות שמן במחבת רחבה (או סיר רחב) שיכולה להיכנס לתנור. ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף ומשחימים אותן היטב במחבת מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
  4. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד להשחמה (אם יש צורך, מוסיפים קצת שמן). מעבירים את הבצל לצלחת.
  5. אם יש צורך, מוסיפים למחבת עוד קצת שמן. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ומסדרים בצפיפות בתחתית המחבת. ממליחים ומפלפלים. מחממים כ-7 דקות על להבה גבוהה, עד שתפוחי האדמה משחימים. מכבים את האש.
  6. מסדרים על תפוחי האדמה את שוקי העוף והבצל המטוגן.
  7. מחזירים את הפסטה לסיר שבו היא בושלה. מערבבים עם שמן הזית, רסק העגבניות, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. מסדרים מעל השוקיים והבצל ולוחצים בעדינות בידיים. יוצקים מעל את 1/2 כוס מי בישול הפסטה ששמרנו.
  8. גוזרים נייר אפייה לעגול בקוטר המחבת. משמנים אותו ומצמידים לפסטה. מכסים במכסה, ואם המכסה לא אטום אז גם בנייר אלומיניום.
  9. אופים שעה ב-180 מעלות, מורידים את הטמפרטורה ל-120 מעלות ואופים עוד כשעתיים.
  10. מוציאים מהתנור, הופכים על צלחת הגשה ומגישים מיד.