כמה מפתיע וטעים להוסיף פלפל אדום קלוי לתערובת פנקייק - מתקבלים פנקייקס כתומים שטעים לאכול אותם גם בלי כל תוספת.

 

אם רוצים לגוון, אפשר להוסיף לתערובת כף של עשבי תיבול קצוצים, כמו בזיליקום או כוסברה. את תערובת הפנקייקס אפשר לשמור במקרר במשך יממה, כשהיא מכוסה.

 

>> עוד מתכונים בדוקים של חני הראל - בבלוג שלה, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

20-15 פנקייקס קטנים

 

  • 2 פלפלים אדומים בינוניים (250-200 גרם)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן מנופה
  • 1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 3 ביצים גדולות
  • כ-2 כפות זיתים שחורים קצוצים
  • מעט שמן זית או שמן רגיל לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור או טוסטר אובן לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
  2. חוצים את הפלפלים ומרחיקים את הגרעינים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך פונה כלפי מטה. קולים 25-20 דקות, עד לריכוך.
  3. מצננים מעט את הפלפלים ומקלפים אותם.
  4. חותכים את הפלפלים ביד לרצועות או לחתיכות גדולות. שמים במעבד המזון, מוסיפים את החלב וטוחנים לתערובת חלקה לגמרי.
  5. מערבבים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, המלח ופלפל שחור. מוסיפים לקערה את תערובת הפלפלים ואת הביצים, ומערבבים באמצעות מטרפה או מזלג רק עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  6. מוסיפים את הזיתים (וגם עשבי תיבול קצוצים, אם רוצים) ומערבבים קלות. מניחים בטמפרטורת החדר ל-20-15 דקות.
  7. משמנים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות במעט מאוד שמן ומחממים על להבה בינונית. יוצקים למחבת מהבלילה (כ-2 כפות לכל פנקייק) ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מגישים חם.