‬חטיף ירקות שורש עם גבינת שמנת וסלמון

 

חשוב להכין את המנה סמוך להגשה.

 

מרכיבים

כ-40 יחידות

 

  • 2 חבילות (סה"כ 220 גרם) חטיף צ'יפס ירקות שורש (להשיג ברשתות השיווק)
  • 1 מכל (200‬ גרם) גבינת שמנת
  • 100 גרם סלמון מעושן, קרוע לפיסות באורך 5 ס"מ
  • לקישוט: עלי שמיר

 

אופן ההכנה

  1. מפזרים את החטיפים במגש. בעזרת כפית או שק זילוף מניחים ככפית גבינה על כל חטיף ועליה חתיכת סלמון. מקשטים בשמיר.

 

 

מיני-בורקס עם טפנד זיתים, מוצרלה ועגבנית שרי

 

מרכיבים

‭40-30‬ יחידות

 

  • ‭1/2‬ חבילה (400 גרם) ריבועי בצק עלים קפואים שהופשרו
  • 1 חלמון, טרוף עם 1 כף מים
  • 1 קופסה (150 גרם) כדורי בייבי מוצרלה, חצויים
  • ‭1/2‬ כוס טפנד זיתים (קנוי או ביתי, ראו מתכון בהמשך)
  • 1 סלסילה עגבניות שרי קטנות, חצויות
  • לעיטור: עלי טימין או בזיליקום

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. בעזרת חותכן מתאים קורצים בריבועי הבצק עיגולים או פרחים בקוטר ‭4-3‬ ס"מ. בעזרת סכין חדה מסמנים בבצק, לא עד תחתיתו, עיגול פנימי, כך שיישארו שוליים ברוחב כ-‭1/2‬ ס"מ. מניחים בתבנית, מורחים את השוליים בחלמון הטרוף ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה. מצננים ומסירים את העיגול הפנימי כך שייווצר שקע במאפים.
  3. סמוך להגשה מניחים בכל שקע ‭1/2‬ כפית טפנד, ‭1/2‬ עגבניית שרי ו-‭1/2‬ כדור מוצרלה. מעטרים בעלי טימין או בזיליקום.

 

טיפ

  • במקום לקרוץ דוגמאות בבצק, אפשר לקפל כל ריבוע לשניים כך שייווצר משולש, להדק מעט, למרוח בחלמון ולאפות. לאחר האפייה חוצים כל "בורקס" לרוחבו וממלאים כל מחצית ב-1 כפית טפנד, שני חצאי כדור מוצרלה ושני חצאי עגבניית שרי. מעטרים בעלי טימין או בבזיליקום ומגישים.

 

טפנד מתוצרת בית

  • שמים בקערת מעבד המזון 1 כוס זיתים מגולענים (ירוקים או שחורים), 5 פילטים של אנשובי, 3 שיני שום קלופות, ‭1/4‬ כוס שמן זית ו-‭1/4‬ כפית פלפל שאטה טחון או אבקת צ'ילי. מעבדים בהפסקות (פולסים) עד שמתקבל ממרח ובו חתיכות קצוצות דק. מעבירים לצנצנת נקייה בנפח 250 מ"ל, מכסים בשכבה של שמן זית, סוגרים במכסה ומאחסנים במקרר (עד 3 שבועות)‭.

 

 

שזיפים עטופים בחזה אווז מעושן

 

מרכיבים

30 יחידות

 

  • 30 שזיפים מיובשים, מגולענים
  • 30 פרוסות דקות של חזה אווז או פסטרמה רומנית
  • 1 חבילה עירית

 

אופן ההכנה

  1. מקפלים פרוסת נקניק לאורכה ומלפפים סביב השזיף. כורכים גבעול עירית מסביב וקושרים להידוק ה"חבילה‭."‬ גוזרים קצוות מיותרים ומניחים על מגש, כך שהקשר פונה כלפי מטה.
  2. מכינים כך את כל השזיפים ומאחסנים במקרר עד ההגשה (עד ‭2-1‬ ימים).

 

 

כדורי רוקפור ופיסטוקים ‭

 

מרכיבים

20-15‬ יחידות

 

  • 100 גרם גבינת רוקפור, מפוררת או מגוררת
  • 1 מכל (200 גרם) גבינת שמנת
  • ‭1/8‬ כפית פלפל לבן טחון
  • 2 כפות עירית קצוצה דק ‭
  • 2/3‬ כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים

 

אופן ההכנה

 

  1. שמים בקערה את הגבינות והפלפל ומערבבים. מוסיפים את העירית ומערבבים לפיזור אחיד. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 3 שעות לפחות (ועד יומיים).
  2. מפזרים את הפיסטוקים בצלחת. בעזרת 2 כפיות מעבירים לצלחת חלקים מתערובת הגבינות ומגלגלים בפיסטוקים ליצירת כדורים קטנים. מאחסנים במקרר בכלי אטום עד להגשה (עד כשבוע).

 

 

טוסטונים עם ריבת בצל וגבינת עזים

 

חשוב להכין את המנה סמוך להגשה.

 

מרכיבים

20 יחידות

 

  • 20 צנימים קנויים או 20 פרוסות בגט קלויות
  • 1 גליל (200 גרם) גבינת עזים רכה (למשל "פרומעז")
  • 1/3 כוס ריבת בצל קנויה או תוצרת בית (ראו מתכון בהמשך)
  • לעיטור: עלי טימין טריים

 

אופן ההכנה

  1. מאחסנים את הגבינה במקפיא ‭30-15‬ דקות, כדי להקל על החיתוך. מוציאים וחותכים לפרוסות בעובי כ-‭1/2‬ ס"מ.
  2. מניחים על כל צנים כפית ריבת בצל ומשטחים. מניחים מעל פרוסת גבינה ומעטרים בעלי טימין.

 

 

ריבת בצל מתוצרת בית

  • קולפים וחותכים לרצועות דקות 3 בצלים. מחממים 4 כפות שמן, מוסיפים את הבצל עם 1 כפית עלי טימין ופלפל שחור גרוס ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים מלח ו-‭2/3‬ כוס סוכר חום וממשיכים לטגן עד שהסוכר נמס לגמרי. מערבבים מדי פעם. מוסיפים ‭1/2‬ כוס חומץ בלסמי ו-2/3‬ כוס יין אדום, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והתבשיל סמיך ומבריק. מעבירים לצנצנת נקייה בנפח 250 מ"ל, סוגרים במכסה ומצננים. שומרים במקרר (עד כמה חודשים).

 

 

אגוזים מתובלים

 

מרכיבים

3 כוסות

 

  • 3 כוסות אגוזים שלמים או חצויים (למשל קשיו, בוטנים, שקדים, מלך, לוז, מקדמיה או פקאן)
  • ‭1/4‬ כוס סוכר חום
  • 1 חלבון
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית אבקת צ'ילי
  • ‭1/2‬ כפית כמון
  • 1 כפית גדושה פפריקה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את כל סוגי האגוזים ואת הסוכר ומערבבים.
  3. שמים בקערה נפרדת את החלבון ואת כל התבלינים וטורפים עד שמתחיל להיווצר קצף. מעבירים לקערת האגוזים ומערבבים.
  4. מעבירים את האגוזים המצופים לתבנית ומשטחים לשכבה אחת. אופים 15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהציפוי יבש (מומלץ לבדוק בזמן האפייה – אם הציפוי מתחיל להישרף מנמיכים את חום התנור או מוציאים את האגוזים).
  5. מוציאים מהתנור, מעבירים מיד את האגוזים למגש גדול ומפרידים ביניהם בעזרת מזלג. מניחים לצינון מלא ומגישים (או מאחסנים בקופסה סגורה, עד שבועיים).