ריבוי רשתות האופנה שנחתו בשנים האחרונות מחו"ל ופתחו סניפים מקומיים, היוו סיבה לשמחה ולדאגה בו זמנית. מצד אחד, ימי ההשתוקקות לשיתופי הפעולה של H&M ולבגדים הטרנדיים והזולים של פוראבר 21 נגמרו, אך מצד שני – אי אפשר להתכחש לקשיי הקיום של תעשיית האופנה המקומית בעקבות שפע זה. ואם כל זה לא מספיק, הפאשניסטות המקצועיות עדיין לא מרוצות – שכן רוב מותגי האופנה הנחשקים באמת עדיין לא נמכרים בקניון הקרוב לביתן.
עוד בערוץ האופנה
- מעצבות המותג סאמפל: "אצלנו הסלבס משלמות"
- לארה רוסנובסקי: "האופנה בישראל היא תעשייה של העתקות"
- קניות בזול: כל האאוטלטים הכי שווים
"למען האמת, אני אמביוולנטית לגבי כל ייבוא של רשתות נוספות ארצה", אומרת עיתונאית האופנה והבלוגרית שלי גרוס. "מצד אחד, בחורה לא יכולה להגיד לא לאפשרות לקפיצה חד יומית ל-cos או מוג'י. מצד שני, אחת ההחלטות שלי ל-2014 היא לבדוק פחות מה קורה בזארה ויותר מה קורה אצל המעצבים הישראלים שאני אוהבת. ברמה מסוימת, אני שמחה שהרשתות לא יגיעו ויאכלו את המעצבים המקומיים".
אבל אג'נדה לחוד ותשוקות לחוד. גם גרוס, כמו רוב חובבות האופנה המקומיות, מודה שיש מותגים שבשבילם מוכנים לוותר על העקרונות. "אני מוכנה לשים בצד את כל המחויבות החברתית בשביל שיוניקלו יגיעו לפה", היא מודה. "אפילו לא כל יוניקלו, לא צריך להיות גרידי. אסתפק במחלקת ההלבשה התחתונה ובמחלקת הילדים".
את הסוגיה המוסרית – האם חשוב יותר לתמוך במעצבים המקומיים או להשיג בקלות פריטים זולים של רשתות מוצלחות מחו"ל – אולי לעולם לא נכריע. בינתיים, הכנו את רשימת החלומות: מותגי האופנה שהיינו שמחים אם יעשו עלייה. כי עם כל אהבתנו למותגים שכבר כאן, אנחנו תמיד רוצים את מה שאי אפשר להשיג.
המותג: COS
ארץ המוצא:
שבדיה.מה הוא מציע? רשת COS, ראשי תיבות של Collection of Style, היא האחות הגדולה והשיקית של H&M. המותג הוקם בשנת 2007 במטרה לספק דגמים מודרניים ונקיים עם דגש על בדים איכותיים ובנייה מוקפדת של גזרות, והפך לאהוב במיוחד על פאשניסטות ישראליות. למרבה הצער, ישראל היא לא המקופחת היחידה מבחינת הרשת, שמתכוונת להגיע לארצות הברית רק באמצע שנת 2014. בקיצור, אנחנו יכולים להמשיך לחכות.
למה הוא חייב להגיע? בגלל השילוב המופלא בין אופנה קלאסית ואיכותית למחירים סבירים. נכון, יש לנו את זארה, אבל אנחנו חמדניים.
בינתיים, יש משלוחים לישראל באתר? לא.
ארץ המוצא:
יפן.מה הוא מציע? הרשת היפנית מוג'י הוקמה בתחילת שנות ה-80 עם הקפדה על עקרונות הפשטות והמינימליזם העיצובי, ומציעה מגוון פריטים – מאופנה ועד כלי בית, כלי כתיבה ואפילו בתי קפה ועיצוב מכוניות. המותג מפעיל מדיניות אנטי-מיתוגית, שמונעת ממנו לפרסם או לשווק באופן ממוסד ומסורתי.
למה הוא חייב להגיע? רשתות קונספטואליות המציעות אופנה ואביזרים שונים לחיים יפים יותר, עדיין לא הפכו לעניין שגור בישראל. מוג'י בהחלט יכול להיות התחלה טובה, למרות שהסיכויים להגעתו של המותג ארצה לא גבוהים. בשנת 2010 הודיעה הרשת על מגעים לפתיחת סניף בארץ, אך חזרה בה לאחר מחאה שקראה להחרים את המותג אם יגיע לישראל. הסיבה הרשמית לביטול: "שיקולים כלכליים".
בינתיים, יש משלוחים לישראל באתר? לא.
ארץ המוצא:
אירלנד.מה הוא מציע? היכל ההלבשה הטרנדית שמוכר למבקרים ברחוב אוקספורד בלונדון, עושה בית ספר לכל מי שמתיימר לקרוא לעצמו זול. מחירי הרצפה של פריימרק כל כך נמוכים, שאם יגיע המותג ארצה הוא עלול למוטט את כל כלכלת האופנה.
למה הוא חייב להגיע? כי גם לנו בא לקנות שמלה במחיר של חצי קילו עגבניות בסופר. מצד שני, אם פריימרק יגיעו לארץ, לאף מותג אופנה אחר לא יהיה סיכוי לשרוד. ויש בנו חמלה מסוימת.
בינתיים, יש משלוחים לישראל באתר? הרשת לא מוכרת אונליין.
ארץ המוצא:
ארצות הברית.מה הוא מציע? רשת האופנה והאביזרים הקולית ביותר שבנמצא, מקפידה על תמהיל נכון של בגדים, אקססוריז, אביזרים לבית וגאדג'טים למיניהם. המחירים יקרים להחריד, ועדיין אנחנו רוצים את האופציה לרכוש מצלמת דיאנה מגניבה, מכנסי ג'ינס ואת הדיסק החדש של MIA בלי לחכות להגעת המשלוח.
למה הוא חייב להגיע? כי כבר שנים שאנחנו מתכננים את הנסיעות לחו"ל לפי הסניפים של הרשת, והגיע הזמן שנקדיש את החופשות לבילויים תרבותיים יותר, כמו מוזיאונים או הצגות.
בינתיים, יש משלוחים לישראל באתר? כן, למעט פריטים נבחרים.
ארץ המוצא:
יפן.מה הוא מציע? רשת אופנת הקז'ואל והבייסיק הוקמה בשנת 2005, והיום היא קמעונאית האופנה הרביעית בגודלה בעולם. המותג מתמחה בבגדים פשוטים ושימושיים במחירים סבירים ובשירות לקוחות מוקפד. בדומה ל-COS, גם ההתפשטות העולמית של יוניקלו נמצאת בחיתוליה, וכעת משקיעה הרשת את מאמציה בהשתלטות על השוק האמריקאי.
למה הוא חייב להגיע? כי בין המחירים הגבוהים באופן בלתי נסבל של אמריקן אפרל למדד השיק הנמוך של פוקס, גם לנו מגיעים בגדי בייסיק מוצלחים באמת.
בינתיים, יש משלוחים לישראל באתר? לא.
ארץ המוצא:
ארצות הברית.מה הוא מציע? המותג ג'יי קרו נוסד בשנת 1983, ובזכות המנהלת הקריאטיבית ג'נה ליונס, הפך בשנים האחרונות מחברה אמריקאית מנומנמת לשם החם בקרב חובבות בגדים קלאסיים עם אמירה אופנתית. רק בשנת 2011 התפשטה הרשת לקנדה, ונראה שטוב לה מאוד ביבשת האמריקאית. לחברה גם קו נוסף בשם Madewell, שמתמקד בתחום הדנים והפך לנחשק לא פחות מג'יי קרו המקורי.
למה הוא חייב להגיע? כי גם אנחנו רוצים לגעת בפריטים שמקבלים את אישורה של ג'נה ליונס, ובזכות שיתופי הפעולה המוצלחים של המותג בשנים האחרונות (האחרון שבהם עם מעצבת הנעליים סופיה וובסטר) – שגורמים לנו להרגיש שעברי לידר לקסטרו זה ממש לא מספיק.
בינתיים, יש משלוחים לישראל באתר? כן.
ארץ המוצא:
בריטניה.מה הוא מציע? מותג האופנה האורבני והמחוספס מאמין בפלטת צבעים מונוכרומטית וקשוחה, ומייצר שיק רוק'נרול בסגנון בריטי. בהתאם, הרשת מקפידה גם על שיתופי פעולה מוזיקליים מדליקים במיוחד.
למה הוא חייב להגיע? ראשית, כי חלונות הראווה של הרשת הם יצירת מופת של ממש, וגם לנו מגיע ליהנות מהם. מעבר לכך, הפריטים של המותג מציגים עיצובים מעולים וחומרים איכותיים, ויכולים בקלות לכבוש את חובבי המראה המחוספס בסגנון דיזל.
בינתיים, יש משלוחים לישראל באתר? כן.
ארץ המוצא:
בריטניה.מה הוא מציע? רשת האופנה המהירה ריבר איילנד היא אומנם ותיקה בתחום, אבל שיתוף הפעולה שעשתה עם ריהאנה בתחילת השנה שעברה (ושוב בחג המולד האחרון) שם אותה על המפה בגדול. המותג מציע קולקציות מתחלפות של פריטים במחירי ביניים ובסגנון טרנדי במיוחד.
למה הוא חייב להגיע? כי למה טופשופ כן וריבר איילנד לא?
בינתיים, יש משלוחים לישראל באתר? כן.