כדי לחזק ולהעשיר את טעם הקפה, אני מוסיף לפעמים כף ליקר קפה טוב ( למשל Tia Maria) גם לתערובת העוגה וגם לסירופ הקפה.

 

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק בגודל 9X22 ס"מ או תבנית עגולה אחת בקוטר 24 ס"מ

 

  • 1/2 כוס פחות 2 כפות (100 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס פחות 2 כפות (170 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 3 כפות (60 גרם) דבש נוזלי
  • 5 כפות שוקולד צ'יפס
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • לקישוט: 2 כפות שוקולד צ'יפס

 

לסירופ הקפה

  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית אבקת קפה נמס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבניות.
  2. מערבבים בקערה קטנה את השמנת ואבקת הקפה הנמס (וליקר קפה, אם רוצים). מנפים יחד את הקמח, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה.
  3. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר וקורט מלח ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  4. מורידים את מהירות ההקצפה לבינונית ומוסיפים את הדבש. לאחר שהוא נבלע בקצף מוסיפים גם את תערובת השמנת ואת השוקולד צ'יפס. מקציפים עד שהתערובת נטמעת בקצף.
  5. מורידים את מהירות ההקצפה לנמוכה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים כמה שניות – רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (הקצפת יתר תפגע באווריריות העוגה).
  6. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים עוד כמה שניות, רק עד לקבלת מרקם אחיד.
  7. יוצקים את התערובת לתבניות ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות וחלקן העליון מתקשה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  8. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים מיד על העוגות שהתקררו.
  9. שומרים במקרר או בטמפרטורת החדר.

 

גיוון

  • אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בתוספות אחרות, כמו שוקולד לבן קצוץ, אגוזים ואפילו אוכמניות.

 

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב. המתכון הוא מתוך ספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"