כדי לחזק ולהעשיר את טעם הקפה, אני מוסיף לפעמים כף ליקר קפה טוב ( למשל Tia Maria) גם לתערובת העוגה וגם לסירופ הקפה.
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק בגודל 9X22 ס"מ או תבנית עגולה אחת בקוטר 24 ס"מ
- 1/2 כוס פחות 2 כפות (100 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- 3 ביצים
- 1 כוס פחות 2 כפות (170 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 3 כפות (60 גרם) דבש נוזלי
- 5 כפות שוקולד צ'יפס
- 70 גרם חמאה מומסת
- לקישוט: 2 כפות שוקולד צ'יפס
לסירופ הקפה
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כפית אבקת קפה נמס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבניות.
- מערבבים בקערה קטנה את השמנת ואבקת הקפה הנמס (וליקר קפה, אם רוצים). מנפים יחד את הקמח, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה.
- מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר וקורט מלח ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מורידים את מהירות ההקצפה לבינונית ומוסיפים את הדבש. לאחר שהוא נבלע בקצף מוסיפים גם את תערובת השמנת ואת השוקולד צ'יפס. מקציפים עד שהתערובת נטמעת בקצף.
- מורידים את מהירות ההקצפה לנמוכה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים כמה שניות – רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (הקצפת יתר תפגע באווריריות העוגה).
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים עוד כמה שניות, רק עד לקבלת מרקם אחיד.
- יוצקים את התערובת לתבניות ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות וחלקן העליון מתקשה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים מיד על העוגות שהתקררו.
- שומרים במקרר או בטמפרטורת החדר.
גיוון
- אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בתוספות אחרות, כמו שוקולד לבן קצוץ, אגוזים ואפילו אוכמניות.
- שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף
ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב. המתכון הוא מתוך ספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"