הקינואה עשירה מאוד בוויטמינים מקבוצת ‭,B‬ בסידן, במגנזיום ובאשלגן ובנוסף היא מכילה גם ברזל. הקינואה גם דלה בשומן (מכילה פחות מאחוז אחד) ולכן מתאימה גם למי שמגביל את תפריטו בקלוריות ובשומנים. היא גם נחשבת דגן קל לעיכול. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

 

 

המרכיבים (4 מנות)

 

  • 400 גרם קינואה
  • 2 תפוחים, חתוכים לפרוסות דקות
  • ‭1/2‬ כוס חמוציות או צימוקים
  • ‭1/2‬ לימון פרוס, או לימון כבוש, קצוץ
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית אבקת קארי
  • מלח, פלפל שחור

 

ההכנה

 

‭.1‬ שמים את הקינואה בסיר בינוני ויוצקים מעליה 800 מ"ל (3 כוסות+ 3 כפות) מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה קטנה, עד שהמים נספגים בקינואה. מעבירים מהסיר לקערה ומאחסנים 5 דקות במקרר.

 

‭.2‬ מוסיפים לקערה את התפוחים, החמוציות (או הצימוקים)‬, הלימון (או הלימון הכבוש), השמן, מיץ הלימון, אבקת הקארי, המלח והפלפל, מערבבים ומגישים מיד.