מאפיני התירס שלפניכם מתאים להכנה מראש, הקפאה וצריכה עתידית, וכמובן שאפשר גם לאפות טריים וחמים.

 

 

 

המרכיבים (11 מאפינס, 158 קלוריות ליחידה)

 

  • כלים מיוחדים: תבנית שקעים

 

  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס חלב סויה

 

ההכנה

 

1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות) ומשמנים את שקעי התבנית.

2.‬ שמים בקערה את כל המרכיבים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סוכר) ומערבבים. שמים בקערה נפרדת את הביצה וטורפים היטב, מוספים את השמן חלב הסויה ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה לקערת הקמח, ומערבבים לעיסה אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי, אחרת המאפינס יצאו מוצקים ולא אווריריים)

3. מחלקים את העיסה בין שקעי התבנית עד ל3/4 מהגובה ואופים כ-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפים יוצא נקי. מוציאים, מצננים קלות, מחלצים מהשקעים ומגישים.

 

  •  נטעחן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים