המרכיבים (4 מנות)

 

למרק

 

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום, קלופות
  • עלים מ־2 ענפי בזיליקום
  • ‭1/2‬ ליטר עגבניות קלופות מרוסקות מקופסה
  • 2 כפיות רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח פלפל שחור

 

לפסטה

 

  • 1 חבילה ‭500)‬ גרם) פסטה קטנה מכל סוג שאוהבים
  • 3 כפות שמן זית

 

אפשרות לקישוט

 

  • עלי בזיליקום טריים

 

 

ההכנה

 

‭.1‬ יוצקים את שמן הזית לסיר גדול ומחממים. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים על להבה בינונית כשתי דקות. מוסיפים את השום ואת עלי הבזיליקום וממשיכים לטגן עוד שתי דקות עד שכל הירקות מתרככים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, חצי ליטר מים, את רסק העגבניות ואת הפפריקה, ומרתיחים. מבשלים על להבה בינונית 20 דקות. מסירים מהכיריים וטוחנים במוט ריסוק ידני (אם אין מוט ידני מעבירים למכל מעבד המזון בהדרגה, טוחנים ומחזירים לסיר‭.(‬ מתבלים במלח ובפלפל.

2.‬ מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים. מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים את שמן הזית, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל.

3.‬ יוצקים את המרק לקערות הגשה, מוסיפים לכל קערה 2 כפות פסטה, מקשטים בעלי בזיליקום (אם רוצים) ומגישים.