מרכיבים

‭5-4‬ מנות

 

  • 10 שוקי עוף
  • ‭1/3‬ כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לרצועות
  • 2 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • ‭3-2‬ ענפי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב בעל תחתית כבדה, ומזהיבים את שוקי העוף מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
  2. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום, האווז המעושן והגזר, ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את העדשים ומערבבים. מוסיפים את שוקי העוף, מלח ופלפל, הטימין והחומץ בלסמי, ומערבבים. יוצקים פנימה מים, כך שיכסו את העדשים והעוף.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות.