מרכיבים
5-4 מנות
- 10 שוקי עוף
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים
- 5 שיני שום, קצוצות
- 100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לרצועות
- 2 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- 1 כף חומץ בלסמי
- 3-2 ענפי טימין
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב בעל תחתית כבדה, ומזהיבים את שוקי העוף מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום, האווז המעושן והגזר, ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את העדשים ומערבבים. מוסיפים את שוקי העוף, מלח ופלפל, הטימין והחומץ בלסמי, ומערבבים. יוצקים פנימה מים, כך שיכסו את העדשים והעוף.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות.