מרכיבים

6 מנות

 

  • 500 גרם (כ-1/3 3 כוסות) אפונה מוקפאת
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 3 כוסות מרק עוף צח (אפשר מאבקה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית עלי טימין

 

להגשה

  • 2 כפות שמן זית
  • 200 גרם קבנוס, פרוס
  • קרוטונים
  • עירית קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. שמים את האפונה בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־20 דקות, עד ריכוך. מסננים, מעבירים למכל מעבד המזון ומעבדים למחית חלקה.
  2. יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים. מוסיפים את השום ומטגנים ‭3-2‬ דקות עד שהוא מזהיב (מקפידים שהוא לא יישרף). מוסיפים את האפונה ואת ציר המרק ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, בפלפל ובתימין וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
  3. ההגשה: יוצקים את השמן למחבת ומחממים. מוסיפים את פרוסות הקבנוס ומטגנים אותן קלות, כ-2 דקות מכל צד. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מוסיפים את פרוסות הקבנוס והקרוטונים, וזורים מעל עירית.