"אוכל מנחם" הוא מושג ששומעים הרבה בחורף, כשהכוונה היא לאוכל שיוצר הרגשה חמימה ונעימה בבטן. אצלנו נוהגים לקרוא לאוכל כזה "אפקט החיוך", כי הוא תמיד גורם לך לחייך. אז עכשיו זה בדיוק הזמן לאוכל שכזה - אוכל מקסיקני צבעוני ושמח, קצת חריף ומחמם, שמתאים לאכילה בקעריות.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות גדולות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 זוקיני גדולים או קישואים, חתוכים לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ
  • 2 קלחי תירס וחתוכים לפרוסות בעובי של כ-4 ס"מ
  • 2 בצלים פרוסים לטבעות עבות
  • 5 עגבניות (רצוי מזן תמר), חצויות לאורכן
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית טימין או רוזמרין (עדיף טרי)
  • שמן זית
  • 6 שיני שום חצויות
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים או שלמים ושבורים מעט
  • 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית אבקת זנגביל
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף (אפשר מתוק, אם מעדיפים)
  • 1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את קוביות העוף עם הקורנפלור והסויה. מניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. מניחים בתבנית, בשכבה אחת, את הזוקיני, התירס, הבצל והעגבניות (צדן החתוך של העגבניות צריך לפנות כלפי מעלה). מתבלים במלח גס, פלפל שחור וטימין (או רוזמרין) ומזלפים מעל מעט שמן זית.
  4. אופים כ-30 דקות, עד שהירקות מזהיבים והבצל נחרך (החריכה תעניק ארומה לכל התבשיל).
  5. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה או בסיר נמוך ורחב. מוסיפים את השום, הכוסברה הטחונה, קוביות העוף, פלפל הצ'ילי והפפריקה, וצורבים כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהעוף משחים.
  6. מוסיפים את הזנגביל, רוטב הצ'ילי, הירקות הצלויים ו-1/4 כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10-6 דקות, עד שהרוטב מצטמצם.
  7. מגישים לצד לחם טרי או אורז.