אלה לביבות מיוחדות במינן: מלוחות, אבל עם קצת מתיקות. הדלורית מתקרמלת בתנור עם רוזמרין ושום, משודכת בהמשך לגבינת פרמזן – והתוצאה היא טעם עמוק שלא מוצאים בדרך כלל בלביבות.
כדאי להגיש את הלביבות עם שמנת חמוצה, יוגורט או קרם פרש ביתי (מתכון בהמשך).
מרכיבים
כ-25 לביבות
- 1 ק"ג דלורית
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סוכר חום (בהיר או כהה, לא משנה)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- עלים מ-1 ענף רוזמרין טרי או יבש (או טימין)
- 1 ראש שום קטן חצוי
- 40 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1/2 כוס קמח תופח
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חוצים את הדלוריות ומנקים מהליבה ומהגרעינים. מניחים בתבנית ומושחים בשמן זית. מפזרים מעל סוכר חום, מלח, פלפל ורוזמרין.
- מניחים בתבנית גם את שני חצאי ראש השום, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מושחים בשמן זית ומפזרים מעל מעט סוכר חום, מלח ופלפל. מניחים מעל חתיכה קטנה של נייר אפייה.
- אופים כ-50 דקות, עד שהדלוריות רכות. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.
- מפרידים את בשר הדלורית מהקליפה באמצעות כף ומניחים בקערה. מוציאים את השום מקליפתו (פשוט לוחצים על השיניים) ומוסיפים לדלעת. מועכים בעזרת מזלג - לא חייבים למעוך לגמרי, זה בסדר אם נשארים גושים.
- מוסיפים לקערה את הגבינה, השמנת המתוקה, הקמח, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים גם את הביצה ומערבבים. מכסים ומצננים כחצי שעה במקרר.
- מחממים במחבת מעט שמן זית על להבה בינונית. בעזרת שתי כפות או כף קפיצית מעבירים למחבת מהבלילה ומשטחים אותה מעט ללביבות. מטגנים כמה דקות משני הצדדים, עד להשחמה קלה.
- מגישים עם קרם פרש, שמנת חמוצה או יוגורט וכמה טיפות לימון.
איך מכינים בבית קרם פרש?
- מערבבים מכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל) עם 2 כפות רויון או 2 כפות יוגורט ומניחים בחוץ 24 שעות, עד שנוצר קרם סמיך וחמצמץ (בקיץ משאירים בחוץ רק כ-8 שעות, ומעבירים ל-16 שעות במקרר).
- אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar,
שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג