לביבות זוקיני־שמיר

 

הלביבות האלה הן כוכבות בקייטרינג שלי. הן פרווה, הן קלילות להכנה, הן קלילות בבטן והן מתאימות כמנת פתיחה, כמנה ראשונה או לצד סלט. ובעיקר: הן ממש דלות בקלוריות!

 

המרכיבים (כ-30 יחידות)

 

  • לשימון התבניות: 4 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג (9-6) יחידות זוקיני גדולים
  • 1 תפוח אדמה, בינוני
  • ‭1/2‬ צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 5 גבעולי שמיר, קצוצים דק
  • 1 כוס פירורי לחם (מומלץ מסוג גריסיני, או פירורי לחם עדינים אחרים)
  • 3 ביצים
  • 1 כפית שטוחה מלח דק
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 4 כפות שמן זית

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה. משמנים כל תבנית ב־2 כפות שמן זית.

‭.2‬ מגררים במגררת גסה את הזוקיני ואת תפוח האדמה. סוחטים אותם בידיים, חופן אחרי חופן, כדי להיפטר מהנוזלים. חוזרים על הסחיטה פעם נוספת. מעבירים לקערה.

‭.3‬ מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה והשמיר, את פירורי הלחם, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב. אם העיסה רטובה מאוד, מוסיפים קצת פירורי לחם.

‭.4‬ בידיים רטובות, יוצרים מהעיסה כדורים בגודל כדורי פינג פונג. בזמן עיצוב הכדורים, יש לסחוט שוב את העיסה מנוזלים. מניחים בתבנית ואופים כ־25 דקות, עד שהלביבות זהובות משני הצדדים. מוציאים ומגישים, מומלץ לצד רוטב פסטו.

 

  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר (או עד חודש במקפיא)‬. לפני ההגשה, מחממים בטוסטר אובן או בתנור שחומם ל־180 מעלות.

 

 

לביבות דלורית, ג'ינג'ר, מייפל וכוסברה

 

הדלורית מתקתקה מטבעה, והאפייה מעצימה את התכונה המלבבת הזו. בשיא העונה, בקיץ, אפילו אין צורך להוסיף מייפל ללביבות, כי היא מתוקה דיה. היכונו – את המתכון הזה יבקשו מכם כולם.

 

המרכיבים (כ־30 יחידות)

 

  • 2 דלוריות בינוניות
  • לשימון הדלורית: 4 כפות שמן קנולה
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות מייפל אמיתי
  • 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר במגררת דקה
  • ‭1/4‬ כפית קינמון טחון
  • ‭1/4‬ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • ‭1/4‬ צרור כוסברה
  • מיץ מ־‭1/2‬ לימון
  • 3 ביצים
  • ‭1 1/4‬ כוסות פירורי לחם (מומלץ מסוג גריסיני)
  • לשימון התבניות: ‭4-2‬ כפות שמן זית

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‭.2‬ שוטפים היטב את הדלוריות, חוצים אותן ומוציאים (בכף) את הגרעינים. מניחים את חצאי הדלורית בתבנית, משמנים את חלקן הפנימי ומפזרים מלח ופלפל. הופכים אותן (כך שהקליפה פונה החוצה) ואופים כ-25 דקות, או עד שהקליפה משחימה והדלורית מתרככת. מוציאים ומניחים לצינון מלא.

‭.3‬ מוציאים בעזרת כף את תוכן הדלורית ומעבירים לקערה. מועכים אותה למחית אחידה וחלקה (מומלץ בעזרת מועך ייעודי לפירה).‬ מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה. מניחים למשך כ-20 דקות, לספיגת נוזלים. אם העיסה רטובה מדי (ולא ניתן להכין ממנה לביבות),מוסיפים עוד קצת פירורי לחם ומערבבים.

‭.4‬ בינתיים, מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה, ומשמנים כל תבנית ב-2 כפות שמן זית. ‭.5‬ בידיים רטובות, יוצרים מהעיסה כדורים בגודל כדורי פינג פונג. משטחים אותם ומניחים בתבנית. אופים כצ25 דקות, עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים. מוציאים ומגישים, מומלץ לצד יוגורט מתובל במייפל ובעירית קצוצה.

 

  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר (או עד חודש במקפיא)‬. לפני ההגשה, מחממים בטוסטר אובן או בתנור שחומם ל-180 מעלות.

 

 

לביבות בורגול וגבינה בולגרית

 

סלט טבולה – גרסת הלביבה, ולא סתם לביבה, אלא בריאה וטעימה במיוחד. טעמי הנענע והפנ טרוזיליה משתלבים נהדר עם פריכות הבורגול והגרעינים.

 

המרכיבים (כ-30 יחידות)

 

  • לשימון: 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס בורגול גס
  • 1 צרור גדול (או 2 צרורות בינוניים) פטרוזיליה
  • עלים מ־1 צרור נענע או מנטה
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד ‭,16%‬ מגוררת על פומפייה גסה
  • ‭1/2‬ כוס גרעיני חמנייה לא קלויים
  • 2 כפות שמן זית
  • 6 כפות פירורי לחם (מומלץ מסוג גריסיני) + אפשרות לעוד קצת
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור
  • 4 ביצים

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים כל אחת מהן בשתי כפות שמן זית.

‭.2‬ מניחים את הבורגול במסננת דקה ושוטפים היטב תחת הברז. מעבירים לקערה. מכסים את הבורגול במים רותחים וממתינים 20 דקות. מסננים במסננת דקה ושוטפים במי ברז. מעבירים את הבורגול לקערה.

‭.3‬ קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע והבצל הירוק ומעבירים לקערת הבורגול. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. אם העיסה רטובה מאוד, אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם (היזהרו מפני ייבוש יתר של העיסה).

4. בידיים רטובות, יוצרים כדורים מהעיסה ודוחסים אותם כך שתתקבל צורת לביבה מהודקת. מניחים בתבנית ואופים כ-25 דקות, או עד שהלביבות זהובות משני הצדדים. מוציאים ומגישים, מומלץ לצד סלט עגבניות.

 

  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. לפני ההגשה, מחממים בטוסטר אובן או בתנור שחומם ל-180 מעלות.

 

 

לביבת ברוקולי וגבינות בציפוי קמח אורז

 

לביבה טעימה ועדינה במיוחד. אפשר להחליף את הברוקולי בתרד, או להכין אותה משני הירקות יחד. אפשר גם, אם צריך, להחליף את קמח האורז בסולת.

 

המרכיבים (כ־30 יחידות)

 

  • לשימון התבניות: 4 כפות שמן זית
  • ‭1.200‬ ק"ג ברוקולי
  • 1 כף מלח גס
  • 250 גרם גבינה צפתית ‭5%‬ שומן, מפוררת
  • 150 גרם גבינה צהובה מסוג אדם או אמנטל, מגוררת
  • 1 גליל גבינת עזים, בטמפרטורת החדר (לפחות שעתיים מחוץ למקרר)
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 1 גביע שמנת חמוצה ‭15%‬ שומן
  • 3 ביצים
  • ‭1/2‬ כוס פירורי לחם (מומלץ מסוג גריסיני) + אפשרות לעוד
  • לציפוי: 1 כוס קמח אורז

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה ומשמנים כל אחת מהן ב-2 כפות שמן זית.

‭.2‬ מפרידים את פרחי הברוקולי מהגזעים ושוטפים אותם היטב.

‭.3‬ מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את המלח הגס ומביאים לרתיחה חוזרת. מכינים קערה עם מי קרח. מעבירים את פרחי הברוקולי למים הרותחים וחולטים 2 דקות בלבד. מעבירים בכף מחוררת למי הקרח, או שמסננים ושוטפים היטב במים קרים עד לצינון מלא. קוצצים דק את הברוקולי (מומלץ במעבד מזון או בבלנדר מוט).

4. מוסיפים לקערה את הגבינה הצפתית, הגבינה הצהובה וגבינת העזים, המלח והפלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה מאוד. טועמים, ומוסיפים מלח לפי הצורך. מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצים ופירורי הלחם ומערבבים. אם העיסה רטובה מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם ומערבבים.

5.‬ שמים את קמח האורז בצלחת רחבה. יוצרים בידיים רטובות כדורים מהעיסה (בגודל כדורי פינג פונג) ומצפים בקמח האורז. מעבירים לתבנית ומשטחים קלות.

6.‬ אופים כ-25 דקות, עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים (התחתית תהיה כהה יותר)‬. מוציאים ומגישים, מומלץ לצד סלט ירוק ושמנת חמוצה.

 

  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר (או עד חודש במקפיא). לפני ההגשה, מחממים בטוסטר אובן או בתנור שחומם ל-180 מעלות.  

 

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות בתנור לביבות תפוחי אדמה בלי טיגון לביבות כרובית ובטטה לביבות מתוקות אפויות