אין פה צורך בהרבה מילים: סופגניות מבצק ריקוטה ממולאות בנוטלה או מגולגלות בסוכר קינמון - זה מתכון שיגרום לכם לזנק למטבח עם או בלי ההמלצה שלי.

 

אלה סופגניות קטנות ומהממות, ללא שמרים וללא זמן המתנה לבצק שיתפח. לא תספיקו להוציא מהשמן והן ייחטפו עוד לפני "מעוז צור".

 

מרכיבים

כ-25 סופגניות קטנות

 

  • 3 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 1/4 1 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית תמצית וניל (איכותית!)
  • שמן לטיגון עמוק

 

למילוי

  • נוטלה
  • שקית זילוף עם צנתר קטן
  • אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הריקוטה, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל, ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  2. נותנים לבלילה לנוח לפחות רבע שעה. אם מחכים רק רבע שעה, אפשר להשאיר אותה בחוץ. אם יותר - מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב. לא לשכוח להתיז טיפות ספורות של מים כשהשמן קר - כשהן יסיימו להתפצפץ השמן יהיה מוכן לטיגון.
  4. יוצקים בעזרת כפית מהבלילה לתוך השמן הרותח. לאחר שצדן התחתון של הסופגניות מזהיב הופכים אותן ומטגנים עד הזהבה גם את הצד השני. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  5. מעבירים את הנוטלה לשקית הזילוף (אם היא קשה מדי, מחממים אותה כמה שניות במיקרוגל). ממלאים את הסופגניות ומגישים מיד.

 

אפשרות

  • במקום למלא את הסופגניות בנוטלה אפשר לגלגל אותן בתערובת של 1/3 כוס סוכר ו-1 כפית קינמון.