בין שני צירים סואנים של תל אביב – רחוב בן יהודה ממזרח ורחוב הירקון ממערב – נפתח החודש "המלון ברחוב מנדלי" ("Mendeli Street Hotel"), אחד ממלונות הבוטיק המעוצבים בעיר. שאון התנועה ותכול הים המציץ בין רבי הקומות מלווים את הנכנסים למלון הוותיק, שפעל בעיר מסוף שנות ה-60 תחת השם "מלון אדיב", ונפתח עכשיו מחדש לאחר שיפוץ מסיבי וממושך. המהפך במראה הפנים והחוץ כלל גם את החלפת השם.

 

העיצוב, שעליו הופקד משרד האדריכלים ברנוביץ-קרוננברג, מבוסס על ניסיון לשלב שני מאפיינים של תל אביב: הקוסמופוליטית שלה ומקורותיה הים-תיכוניים. האדריכלים אירנה קרוננברג, אלון ברנוביץ ועומר לוין בן חיים הגו מושג חדש – "גלוריינטלי", איחוד בין המלים גלובלי ואוריינטלי – ששימש אותם כקונספט מנחה.

 

המבנה המקורי של המלון, שקוויו צנועים ופשוטים, כמעט ולא השתנה. בחזית הקדמית שוחזר חיפוי ה"קרצפוץ", שעשוי מתערובת בטון. בקדמת הבניין, בגובה קומת הכניסה, הוסיפו האדריכלים קיר מבטון עם הטמעות גרפיות ("סטודיו קראפט"). הקיר תוחם את ויטרינת הזכוכית שדרכה נכנסים אל הקבלה, הסלון ומסעדת המלון. מרפסת מקורה מקיפה את קומת הכניסה, ש"הוסטה" לשם כך פנימה. הקומה רוצפה באריחי טרצו גדולים ואפורים, שמחפים גם את השליש התחתון של העמודים התומכים הפזורים בחלל. חלונות הזכוכית הגדולים מוסגרו באלומיניום בגוון טבעי.

 

הטאץ' ה"גלוריינטלי" מתבטא בתבנית ששורטטה על בסיס אותיות סת''ם ומתפקדת כמשרבייה מודרנית. התבנית פותחה בידי קרוננברג ומופיעה במלון באופנים מגוונים ומחומרים שונים. בכניסה, למשל, הוגדלו אותיות התבנית והוטמעו בקיר הבטון. בלובי עשויה התקרה מהמשרבייה, במקרה הזה מאלומיניום צבוע לבן. בחדרים חרוצה התבנית בעץ שממנו הורכב ראש המיטה, וכהדפס על זכוכית המקלחון.

 

>> איך נראית וילה עם משרבייה מודרנית בוואדי ערה?

 

אותיות עבריות כמוטיב במשרבייה ייחודית (צילום: עמית גרון)
אותיות עבריות כמוטיב במשרבייה ייחודית (צילום: עמית גרון)

 

הבר שמול סלון המלון נבנה מכפיסי עץ בעבודת יד (נגרות: רונן לנגליב), ומולו הוצבו כסאות מרופדים בבד בגוון חול. בסלון הוצבו ספות וכורסאות בגוני חול וירוק, ספסל עץ מסיבי בעיצוב אלון דודו ושולחנות שעיצב אדריכל אסף מאייר מדלתות משומשות. עוד בסלון שולחנות עם רגלי מצלמה (סטודיו "nano fiber") וגוף תאורה של אביעד פטל. השטיחים הם עבודת יד של אורגות בדואיות מהדרום, שפועלות תחת השם "לקייה אריגת הנגב".

 

>> עוד על השטיחים הייחודיים מלקייה – כאן

   

מבט אל הקבלה, דרך הסלון. המנורה של אביעד פטל, השטיחים מלקייה (צילום: עמית גרון)
מבט אל הקבלה, דרך הסלון. המנורה של אביעד פטל, השטיחים מלקייה (צילום: עמית גרון)

 

גינה אנכית, ירוקה ומרשימה, נשתלה בקיר שמול המרפסת הפתוחה ומלווה את היורדים אל החניה. בעומק קומת הכניסה הוצב דלפק הקבלה, שנבנה מבטון ועליו הונח משטח מחופה עור. מעל נתלתה יצירה של אמן הרחוב know hope.

 

מסעדת ''חמש'' (צילום: עמית גרון)
מסעדת ''חמש'' (צילום: עמית גרון)

 

חלקה השני של הקומה הוקדש ל"חמש", מסעדת הגריל החדשה שיפתח בחודש הבא השף רפי כהן. בלב החלל, שהוא למעשה חלקה השני של המרפסת, שולחנות בטון עגולים ושולחנות מלבניים מעץ ומתכת, שסביבם כ-70 מקומות ישיבה. המטבח הושאר פתוח לעיני הקהל, ובולט בו טאבון גדול, שמרמז על אופיה הקולינרי של המסעדה. הקיר הירוק תוחם את המסעדה ומואר באמצעות חלונות סקיי-לייט שנפתחו לאורך החלל.

 

מרבית חדרי המלון, 66 במספר, חופו בפרקט למינציה בגוון אלון. מיעוטם חופה בשטיח plynil (חומר עמיד במים, מבית היוצר של סנדי צ'ילוויץ'), בגוון חול. הרהיטים עשויים עץ אלון בגוון טבעי. בחלק מהחדרים חדר הרחצה פתוח לחלל, עם ארון כיור שנראה כמו רהיט ואליו מחוברת מראה עגולה שמתפקדת גם כגוף תאורה מצדה השני. את הצבע מכניס לחדר כיסוי המיטה, ואת הייחודיות מבטיחה תבנית אותיות הרש"י על המקלחון וראש המיטה.

 

חדר רחצה פתוח  (צילום: עמית גרון)
חדר רחצה פתוח (צילום: עמית גרון)

 

  (צילום: עמית גרון)

 

איפה: מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב.

כמה: 180-250 דולר ללילה, לזוג.

 

עוד מלונות בוטיק:

>> מנורות פליז, שולחנות עור ורצפת אבן ב''רוטשילד''

>> זכוכית צבעונית, ציורי קיר ואריחים איטלקיים ב''עלמה''

>> והמלונות המעוצבים שנפתחו הקיץ ברחבי הארץ