סלט בורגול, קלמנטינות ושומר

 

מרכיבים

4 מנות

 

לסלט

  • 1 כוס בורגול דק
  • 1 שומר, חתוך לפרוסות דקיקות
  • 1 תפוח חמוץ, חתוך למקלונים דקים
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1 צרור שמיר, קצוץ דק
  • 1 צרור נענע, קצוץ דק
  • גבעולים מ-2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • 2 קלמנטינות, קלופות ומופרדות לפלחים
  • חצי כוס תערובת אגוזים (אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי לוז ואגוזי פקאן)
  • 2 כפות חמוציות

 

לתחמיץ הקלמנטינות

  • 1/2 כוס מיץ קלמנטינות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • 130 מ"ל (1/2 כוס ועוד 1 כף) שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הבורגול ומסננים. מכסים במים פושרים ומשרים כחצי שעה, עד לריכוך. מסננים.
  2. קולים קלות את האגוזים במחבת יבשה, תוך ערבוב, עד שהם מפיצים ריח נעים.
  3. שמים את כל מרכיבי התחמיץ בצנצנת. סוגרים ומנערים היטב.
  4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט עם התחמיץ ומגישים מיד.

 

 

שיפודי פרגיות בזיגוג קלמנטינות וצ'ילי

 

מרכיבים

10 שיפודים

 

  • 1 ק"ג נתחי פרגית משופדים 

 

לזיגוג

  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 כוסות מיץ קלמנטינות
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • קוביית ג׳ינג׳ר טרי בגודל של כ-2 ס"מ, קצוצה
  • 1 כוכב אניס
  • 2 תרמילי הל
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1/2 פלפל צ׳ילי חתוך לטבעות
  • 2 עלי קפיר ליים (להשיג בחנויות תבלינים ובחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
  • 1 גבעול למון גרס להשיג בחנויות תבלינים ובחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
  • 4 בצלי שאלוט קצוצים או 1/2 בצל סגול קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מפזרים את הסוכר בסיר בעל תחתית עבה ומחממים על אש בינונית. כשהסוכר מתחיל להתקרמל בשוליים מתחילים לערבב, וממשיכים לחמם תוך ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  2. מוסיפים לסיר את מיץ הקלמנטינות ורוטב הסויה (בזהירות – הקרמל ירתח). מוסיפים את שאר מרכיבי הזיגוג ומערבבים. מבשלים כ-30 דקות על אש קטנה. מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מורחים את השיפודים במשרה. מניחים בכלי, מכסים ומניחים במקרר לשעתיים.
  4. צולים על גריל חם או במחבת לוהטת כ-8 דקות מכל צד, כשמדי פעם מברישים את השיפודים בזיגוג שנותר בקערה.

 

טיפ

  • לשדרוג הטעם והמראה, אפשר לשפד את העוף על ענפי למון גראס.

 

 

פרפה יוגורט וקרם קלמנטינות

 

מרכיבים

6 מנות

 

לפרפה היוגורט

  • 3 כפות מים
  • 4 גרם (1 כפית גדושה) אבקת ג׳לטין
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 300 גרם (1/4 1 כוסות) יוגורט
  • 35 גרם (3 כפות) סוכר

 

לקרם הקלמנטינות

  • 150 מ"ל (1/2 כוס ועוד 2 כפות) מיץ קלמנטינות מסונן
  • 4 גרם (1 כפית גדושה) אבקת ג׳לטין
  • 2 חלמונים
  • 1 ביצה שלמה
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • קליפה מגוררת מקלמנטינה אחת
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה

 

הפרפה

  1. שמים את המים בקערית ומפזרים עליהם את הג'לטין. שמים בצד.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
  3. שמים את היוגורט והסוכר בסיר קטן ומחממים 2 דקות על אש קטנה, עד שהתערובת פושרת.
  4. מחממים את הג'לטין במיקרוגל כ-5 שניות, רק עד שהוא נמס. מוסיפים לסיר עם היוגורט והסוכר ומערבבים.
  5. מקפלים את הקצפת לתוך היוגורט. יוצקים לכוסות ומכסים בניילון נצמד. מניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.

 

הקרם

  1. שמים 2 כפות ממיץ הקלמנטינות בקערה ומפזרים מעל את הג'לטין. שמים בצד.
  2. מערבבים היטב בקערה את החלמונים, הביצה, הסוכר, יתרת מיץ הקלמנטינות וקליפת הקלמנטינה.
  3. מניחים את הקערה על סיר שבו מים הרותחים בעדינות (אסור שהמים יגעו בתחתית הקערה). מחממים במשך 15-10 דקות, תוך ערבוב, עד שהנוזלים שבקערה מסמיכים. מסירים את הקערה מהסיר.
  4. מחממים את הג'לטין במיקרוגל כ-5 שניות, רק עד שהוא נמס. מוסיפים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  5. מעבירים את הקרם למעבד מזון. מעבדים, תוך כדי הוספה של קוביות החמאה, עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.
  6. יוצקים לכוסות מעל שכבת הפרפה. אפשר לקשט בפלחי קלמנטינה קלופים.

 

טיפ

  • אם רוצים להגיש את המנה בצלחת, כמו בצילום, מכינים את הפרפה בתבניות סיליקון ומחלצים אותו מהן לפני ההגשה.