לפעמים אנחנו מבינים שהכל שטויות ושכל מה שצריך בחיים זה משהו אמיתי שנמצא ממש מולך, נטול פוזות - שתי כוסות של קפה שחור חזק בלי סוכר, שיר של ה"סמיתס" ברקע וארוחת ערב סתווית שתמיד כיף שהיא שם.
המתכון הבא מושלם לארוחה שכזאת: פשטידה עם ירקות שלכל אחד יש גרסה פרטית שלה. אנחנו אוהבים את הגרסה הירוקה - פשטידה פשוטה וקלילה שמוגשת כמאפה אישי. סתיו בחוץ, עלים נושרים, אפילו קריר, סלון קטן, ארוחה קלילה ושיחה - אין יותר אמיתי מזה.
עוד פשטידות בערוץ האוכל של Xnet:
מרכיבים
12 פשטידות אישיות בתבנית שקעים או פשטידה גדולה בתבנית בקוטר 26 ס"מ
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 גביע קטן (250 גרם) גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינה בולגרית 5%, מפוררת
- 3 כפות קמח תופח
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 כוסות של פרחי ברוקולי טרי (אם אין, אפשר להשתמש בפרחי ברוקולי קפואים, טחונים גס במעבד מזון)
- 2 קישואים, מגוררים וסחוטים מנוזלים
- לעיטור: 5 כפות גרעיני חמנייה או דלעת, קלופים ולא קלויים (אפשר להחליף את הגרעינים בשומשום)
- שמן (רצוי בתרסיס) לשימון השקעים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את המלח ופלפל ואת הגבינות. מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח התופח, הבצל, הברוקולי והקישואים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לשקעים עד לכ-3/4 מגובהם. מעטרים בגרעינים.
- אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים משחימים (אם מכינים פשטידה גדולה, זמן האפייה יתארך בכ-5 דקות). מגישים לצד סלט או כתוספת.